Maske za lice - idealna jesenska njega

Thinkstock / Spencer Davies
Maske za lice često kupimo i zaboravimo u kupaonskom ormariću, ali s dolaskom hladnijih dana, one postaju najbolji saveznik u njezi kože. Wellness terapeutkinja iz Spa Centra Mali dom, Katarina Kolundžić, otkrila nam je kako i zašto je važno koristiti maske za lice.
Vidi originalni članak

"Kozmetičke maske su poznate još iz starih vremena kao efikasan način za njegovanje lica. Važna su karika u lancu kvalitetne i ciljane njege i čine krunu svakog tretmana", kaže Katarina Kolundžić iz Malog Doma i nastavlja, "To su kozmetički preparati koji imaju ciljano djelovanje na kožu. Nanose se na prethodno očišćenu kožu i nakon pilinga, 1 do 2 puta tjedno."

Katarina kaže kako piling uklanja mrtve stanice kože s lica te potiče njenu obnovu, a samim time se aktivni sastojci bolje upijaju u kožu. napominje i da je izbor maski na tržištu velik, pa da svakako obratite pažnju na sastojke i djelovanja, ali i uskladite masku s tipom i stanjem kože. U nadolazećim jesenskim danima, koži je uostalom potrebna dodatna njega i zbog vanjskih faktora.

"Dugotrajni boravak u klimatiziranim prostorijama, pušenje, stres, nedostatno unošenje tekućine u organizam s godinama pogoduju isušivanju kože. Njega hidratantnom kremom nije dovoljna, tako da kožu treba dodatno njegovati hidratantnom maskom koja je pogodna za sve tipove kože jer je i masnoj koži potrebna vlaga" kaže naša sugovornica.

Za zrelu kožu preporučuje maske s aktivnim supstancama kao što su vitamini, minerali, biljni ekstrakti, kolagen i elastin, koje se nalaze u hranjivim i regenerativnim maskama. One će potaknuti njezinu obnovu, stimulirati mikrocirkulaciju te joj vratiti čvrstoću, elastičnost i vitalnost. Koža bez minerala nema pravilnu funkciju obnavljanja pa postaje suha i neelastična.

"Mineralne maske sadrže ekstrakte dobivene iz ljekovitih biljaka, voća i žitarica, dubinski hidratiziraju kožu, poboljšavaju njezinu strukturu i tonus, ublažavaju bore te joj vraćaju prirodni sjaj. Za pravilnu njegu osjetljive i nadražene kože, važno je odabrati umirujuću masku čiji biljni ekstrakti smiruju kožu, vlaže,  jačaju stijenke kapilara i smanjuju crvenilo", dodaje Katarina.

Osim njegujućih, postoje i maske za izbjeljivanje koje normaliziraju proizvodnju melanina te pojavu tamnih pjega.

"Sastav im je kompleks biljaka npr. japanskog bijelog duda i grejpfruta ili limuna. Da bi ova maska imala još veći učinak, nadopunjuje se s drugim preparatima za izbjeljivanje; losionom, dnevnom i noćnom kremom, puderima", kaže Katarina.

Iako se u početku teško naviknuti na uvođenje još jednog proizvoda u svoju beauty rutinu, maske, posebno u hladnijem dijelu godine mogu pružiti vašoj koži onu dodatnu njegu koja joj je potrebna da zablista.

Više slika i cijene popularnih maski pogledajte u galeriji...

Želite li više saznati o prirodnim pripravcima za njegu posjetite portal Zdrava Krava.

Posjeti Miss7.24sata.hr