Ludnica u Liverpoolu: Sve se posložilo za sjajan rezultat u večerašnjem finalu Eurovozije. Sretno Let 3!

Sanjin Strukić/Pixsell
Vidi originalni članak

Liverpool je danas glazbeni centar svijeta. Dom Beatlesa oduvijek je imao važno mjesto u glazbenoj povijesti, a glasi i kao grad s najviše hitova na vrhu glazbenih ljestvica na svijetu. Danas ćemo ipak manje o Beatlesima, a više o traktorima i mamama. Jedva čekamo ponovno vidjeti naš Let 3 na djelu u finalu Eurovizije, sigurni smo da će opet rasturiti na pozornici i razveseliti Hrvatsku, ali i milijune drugih glazbenih fanova.

 

U Liverpool je stigla i nekolicina Hrvata pogledati finale Eurovizije, a oni će se stopiti s tisućama drugih fanova iz cijele Europe pa i svijeta. Oni koji nemaju sreću gledati finale Eurovizije uživo u Liverpool Areni provest će večer u Eurovizijskom selu, koje prima čak 25.000 fanova. Tamo će također biti urnebesna atmosfera po povoljnijoj cijeni, obzirom da ulaznica stoji 15 funti. 

Miss7 Blog ŠČok i nevjerica - kako bi izgledalo da je Hrvatska domaćin Eurosonga?

Mnogi fanovi u Liverpoolu ali i diljem Europe obožavaju Let 3 i njihov nastup, neki su čak naučili i riječi, a upravo će njihova podrška biti vrlo bitna za naše predstavnike. A podrška našim Letovcima u Liverpoolu je i miss7, odakle ćemo iz publike u dvorani najglasnije navijati, pjevati i podržavati naše predstavnike na putu do dobrog rezultata.

Prema mnogim fanovima, ali i kladionicama, pobjednik će se tražiti između Finske i Švedske. Finac Käärijä miljenik je publike, a posebno je oduševio fanove nakon što je ispred dvorane u Liverpool u prikolici dovezao pravu saunu. Smještena je pokraj prikolica i štandova s hranom, a korištenje saune je besplatno za sve posjetitelje.

Let 3 će u finalu Eurovizije nastupiti 25. po redu, odnosno pretposljednji od 26 izvođača. To je idealan scenarij, pošto se vjeruje da što kasniji nastup tijekom večeri znači i bolje šanse za dobar rezultat. Naime, izvođača je mnogo, događaj traje satima, a pošto se linije za glasovanje otvaraju nakon posljednje pjesme, neutralna publika će prije glasovati za one izvođače čiju pjesmu bolje pamti. A od izvedbe Leta 3 do početka glasovanja proći će tek nekoliko minuta. Uostalom, čak su i sami Letovci izrazili zadovoljstvo zbog ovakvog rasporeda nastupa. 

A posebno nam je drago da su, po predviđanju kladionica, naši predstavnici sjajni šesti prema broju glasova gledatelja. Ukupno im prognoziraju 11. mjesto, ali mi vjerujemo da Let 3 može i bolje od toga! 

Miss7 Blog Ščo to ima u ljudima tužno: Kisele gospođe Eurosonga

U finalu će biti primijenjen novi sustav glasovanja pa će glas za svoje favorite moći dati svi ljudi na svijetu, a ne samo iz država koje su izborile plasman u finale. Zato vjerujemo u jaku hrvatsku dijasporu! Uz publiku će glasovati i žiri, a gledatelji mogu dati svoj glas u aplikaciji Eurovision song contest, SMS-om, na internetskoj stranici www.esx.vote i pozivom. Cijena SMS poruke iznosit će 0.49 eura, dok će poziv biti 50 centi, a glasate li u aplikaciji, procedura je identična kao za SMS ili poziv, samo što će cijeli proces umjesto vas odraditi aplikacija. Glasovanje će trajati 40 minuta, a započinje odmah nakon što se izvede posljednja pjesma. Naravno, ne možemo glasati za predstavnika svoje pjesme.

Zato, zovi rodbinu u Njemačku i reci im da se ne skidaju s telefona 40 minuta! 

Posjeti Miss7.24sata.hr