Ljubići, obiteljske sage, poezija... Odabrali smo najbolje knjige za još ljepši početak proljeća

Shutterstock/Instagram
Vidi originalni članak
  • Ovo će proljeće biti obilježeno velikim svjetskim hitovima, a mi smo napravili listu naslova za svaki ukus
  • Dolazi nam nova knjiga slavne Jojo Moyes
  • Koji je zaplet domaćeg ljubića Sanje Srdić Jungić?

Sunčani dani postaju sve češći i uživamo gledati prirodu kako se budi. Svakako ti preporučujemo boravak na otvorenom dok još nije postalo vruće, ali sa sobom ponesi koju dobru knjigu. Ovo će proljeće biti obilježeno velikim svjetskim hitovima, a mi smo napravili listu naslova za svaki ukus. Od ljubavnih pjesama do obiteljskih saga, od vintage odjeće do chick lita – knjige su najbolja zabava! 

Još uvijek ja – Jojo Moyes

Ako voliš ljubavne romane, sam spomen imena Jojo Moyes ubrzat će ti rad srca. Novi roman Jojo ujedno je i posljednji nastavak popularne trilogije o neobičnom životu šarmantne Louise Clarke. Lou smo upoznali u srcolomnoj knjizi „Tu sam pred tobom“ koja je uspješno ekranizirana uz pomoć genijalne Emilije Clarke u glavnoj ulozi.

Ljubavne priče rijetko dolaze u trilogijama, ali kod Jojo pravila ne vrijede jer ona može sve – i u tome uspijeva. Osim turbulentne ljubavne priče, čitat ćeš o junakinji koja se mora izboriti za svoje mjesto u svijetu bez pomoći bogate obitelji. Lou sada svoju sreću traži u New Yorku, a kroz njene oči taj grad postaje još posebniji. (Profil, 119,00 kn)

Voli nju divlju – Atticus

Moderna pjesnikinja koja se na književnu scenu probila preko društvenih mreža, Rupi Kaur, oduševila nas je dvjema zbirkama poezije koje su iskrene, svima razumljive i emotivne. Kada je poezija bila na zalasku, došli su neki novi ljudi da nam pokažu snagu stiha. Osim Rupi, jedan od najutjecajnijih među njima je kanadski autor koji je tajnovit i skriva se iza pseudonima Atticus.

Kada svoje pjesme objavi na Instagramu, svi uzdišu, a kada se na čitanju pojavi s maskom na licu, misterij se produbljuje. Magična zbirka pjesama koja slavi ljubav na moderan način. (Znanje, 119,00 kn)

Olujna sestra – Lucinda Riley

Serijal „Sedam sestara“ započeo je istoimenim naslovom, a govori o posvojenim djevojkama koje traže svoje pravo podrijetlo. Autorica je u svijetu megapopularna jer je obiteljsku sagu dovela do savršenstva dodavši joj epsku dimenziju. U prvoj smo knjizi pratili potragu najstarije sestre koja nas je odvela u Rio de Janeiro. U ovoj knjizi tragovi nas vode do Norveške.

Lucinda Riley ovim je serijalom pokazala da obiteljske sage mogu biti dramatične, a istodobno vrlo lake za čitanje te pune romantike i magije. Svaka od sestara dobila je ime po jednoj od zvijezda iz sazviježđa Plejada. Njihov je zamjenski otac bio neobičan čovjek koji ih je odgojio da ne bježe od izazova i tajni života što svaka u svojoj priči i dokazuje. (Egmont, 129, 00 kn)

Zvijezde među nama – Sanja Srdić Jungić

Veliko iznenađenje na domaćoj književnoj sceni stiže nam iz pera debitantske autorice Sanje Srdić Jungić. Riječ je o chick lit romanu u kojem pratimo mladu junakinju koja na filmskom setu upoznaje svojeg omiljenog glumca. Kao tinejdžerka bila je pomalo zaljubljena u njega, no sada je odrasla i na stvari gleda drukčije. Ipak, magija s ekrana u stvarnosti postaje sve jača, a osjećaji se bude.

Da sve ne bi bilo previše jednostavno, u igri je još jedan šarmantan muškarac te se stvara intrigantan ljubavni trokut. Neobično za prvijenac, ovaj je roman odlično napisan te obiluje urnebesnim situacijama i iskričavim dijalozima. Erotske scene nisu isključene i knjizi dodaju uvijek dobrodošle strasti. (MB Books, 99,00 kn)

Haljina – Sophie Nicholls

Vjerojatno si na internetu čitala o prvom modnom izlogu koji promovira knjigu. Pokazalo se da je prvijenac Sophie Nicholls savršen dodatak za kombinaciju s haljinama sestara Boudoir, Diane Viljevac i Hippy Gardena. No knjiga još više pozornosti privlači svojom pričom o dvjema ženama koje doputuju u New York kako bi otvorile dućan magične vintage odjeće.

Ovo je svakako lagano štivo puno romantike, ali u pozadini govori o ozbiljnim stvarima. Glavne su teme ljubav, prijateljstvo, odnosi i suočavanje s prošlošću, a sve to umotano je u fine tkanine i istančani osjećaj za ljepotu ručno izrađene odjeće. Jedan od boljih naslova koji će ti sigurno uljepšati proljetne dane. (Mozaik, 129,00 kn)

 

Posjeti Miss7.24sata.hr