"Ljetne noći Teatra EXIT" - kazalište pod vedrim nebom

Privatno
Ljeto nije izlika da se kulturno ne uzdižete pa Teatar EXIT i ove godine u Muzeju za umjetnost i obrt, pod otvorenim nebom organizira „Ljetne noći Teatra EXIT“. Sezona je već počela u četvrtak 18. lipnja, a traje sve do 2. kolovoza.
Vidi originalni članak

Kupljenom ulaznicom za predstavu u okviru ovog programa gledatelji ostvaruju i pravo na sniženu cijenu ulaznice za izložbu „Herman Bolle – graditelj hrvatske metropole“, što je još jedan razlog da pogledate neku od predstava. Na temu „Ljetnih noći“ smo popričali s Matkom Ragužem, ravnateljom ovog provokativnog, inovativnog i britkog kazališta.

Koja po redu je ovo sezona „Ljetnih noći Teatra EXIT“  i po čemu je ova sezona možda drugačija od ostalih?

Ovo je šesta sezona. Igrat ćemo 18 naslova, od čega šest gostujućih, što je najveći broj gostovanja i naslova do sada.

Kako je uopće došlo do ideje da EXIT „odvedete“ na otvoreno i to u prostore Muzeja za umjetnost i obrt?

Od kako sam prvi put vidio ljetnu pozornicu u dvorištu MUO-a,  imao sam želju napraviti ljetnu scenu EXIT-a na njoj.

Što nudi ova sezona „Ljetnih noći Teatra EXIT“ i koje predstave bi izdvojili?

Osim gostovanja velikih kazališnih kuća (Atelje 212 iz Beograda, HNK Split, HNK Osijek) upozorio bih i na „Hoerspiel“ Multimedijalne kolibe i ostala gostovanja, obnovu predstave „Ja, tata!“  nakon jednogodišnje pauze te novu predstavu Saše Anočića radnog naziva „Nas dva i ja“  koju ćemo prvi puta moći vidjeti u zadnjem tjednu srpnja.

Za one koji još nisu imali priliku iskusiti kazalište na otvorenom, kako bi opisali osjećaj gledanja predstave u eksterijeru?

To je toliko lijep prostor da bi se čovjek super osjećao da samo proboravi par sati u njemu tijekom ljetne večeri i bez gledanja predstave.

Ima li u Zagrebu ovakvih projekata dovoljno preko ljeta?

Zadnjih godina kulturni život grada je jako živnuo i mislim da ima dovoljno dobrih programa tijekom ljeta. Drago mi je da smo i mi s "Ljetnim noćima Teatra EXIT" u Muzeju za umjetnost i obrt pridonijeli boljoj kulturnoj ponudi u gradu.

Kako do ulaznica?

Ulaznice je moguće kupiti na blagajni Muzeja za umjetnost i obrt, Trg maršala Tita 10 ( sub. 11 - 21, ned. 10 - 14, pon. 14 - 21 h.) ili online na www.ulaznice.hr. Ovo ljeto imamo i razne nagrade, a o svim detaljima vezanim uz "Ljetne noći" moguće je pogledati na našim web i facebook stranicama.

Budući planovi s nekim sličnim projektima?

Sljedećih godina ćemo pokušati još dodatno obogatiti svoj ljetni program, kako gostujućim tako i vlastitim produkcijama.

Slike detaljnije pogledaj u galeriji...

Posjeti Miss7.24sata.hr