Ljeti kožu njegujte mlijekom

Getty Images
Tijekom ljeta, naša koža treba dodatnu pažnju. Zrake sunca i znoj mogu biti jako štetni za kožu. Zbog toga je jako važno da je pravilno njegujete. Osim pranja lica u kratkim razmacima, hladnom vodom, primjenjujući maske za lice, također je potrebno da koristite pregršt beauty sastojaka koji mogu biti od pomoći u njezi
Vidi originalni članak

Mlijeko je jedan od kozmetičkih sastojaka koji može poboljšati isušenu kožu. Ono također čini kožu hidratiziranom i zategnutom. Evo nekoliko učinkovitih načina da se brinete za svoju kožu koristeći mlijeko kao glavni sastojak.

Mlijeko za pranje
Pranje lice ohlađenim mlijekom je opuštajuće i umirujuće za umorno lice. Nakon što dođete kući, operite lice vodom, a zatim masirajte mlijekom oko 2 minute. Isperite hladnom vodom i osušite. To će ostaviti kožu hidratiziranom i čistom.

Mlijeko za čišćenje
Umjesto da koristite kemijska mlijeka za čišćenje, utapkajte blazinicu u mlijeko i obrišite vaše lice. Jasno ćete vidjeti prljavštinu na njoj. Masirajte lice mlijekom 2-3 minuta, a zatim isperite hladnom vodom.

Mlijeko i med
Ljetna njega kože mora uključivati med. Pomiješajte med i mlijeko, i masirajte lice i vrat 10 minuta. Isperite hladnom vodom. Med se bori protiv infekcija, akni i čuva kožu mekom.

Mlijeko i kurkuma
Pomiješajte mlijeko, kurkumu, jogurt i ružinu vodu u zdjelu. Primijenite ovu masku za lice kako biste ublažili ljetne opekline i napravili piling kože. Ostavite 15-20 minuta, a zatim isperite hladnom vodom. Također, ovu smjesu možete koristiti kao piling da biste se osloboditi mrtvih stanica kože i očistili kožu.

Mlijeko s avokadom ili papajom
Miješanje mlijeka s voćem je pravi način da se brinete o svojoj koži u ljetnim danima. Zgnječite voće kao što je avokado, papaja ili banana i dodajte nekoliko kapi mlijeka i sok od limuna. Primijenite smjesu na lice i ostavite 20 minuta. Isperite hladnom vodom kako biste se osvježili.

Posjeti Miss7.24sata.hr