Limitirana kolekcija prefinih Taman čokolada

Taman
Manufaktura Malo&Slatko poznata je po ručno rađenim čokoladama Taman
Vidi originalni članak

Od ovog proljeća prefine čokolade oduševljavaju domaće ljubitelje čokolada, a predstavili su i limitiranu seriju čokolada kontroliranog porijekla. 

Čokolade kontroliranog porijekla proizvode se od kakao zrna koje, baš poput vina ili kave, potječe s određenog i ograničenog područja ili regije. Svaka čokolada donosi uzbudljiv doživljaj karakterističnog okusa i aroma koji odražavaju tlo, klimu i okoliš u kojem se uzgajao kakao. Baš kao i kod kave i vina, i kod kakao zrna s kontroliranim porijeklom, moguće su razlike u organoleptičkim i kemijskim svojstvima od berbe do berbe.

Taman čokolade predstavile su tri različite čokolade kontroliranog porijekla:

BRAZIL 66% - tamnu čokoladu s vrlo intenzivnim okusom gorko-slatkog kakaa, voćnih aroma nezrelih banana i notom dima sparenu s divljim borovnicama;

 

MADAGASKAR 67% - tamnu čokoladu izrazito čistog, ali zaokruženog okusa kakaa, s notama malina i borovnica sparenu s crvenim paprom;

JAVA 32% - mliječnu čokoladu voćnih aroma s naznakama karamela i zelenog čaja sparenu s pečenim sjemenkama sezama.

Ove čokolade dostupne su u ograničenim količinama samo na kućicama Vinolicious za vrijeme trajanja festivala“ Food Film Festival Zagreb“ na Zrinjevcu te festivala „Svijet na tanjuru“ na Europskom trgu. Svaka čokolada proizvedena je u samo 30 komada i prodaju se po cijeni od 40kn.

- Dugo smo željeli raditi s čokoladama kontroliranog porijekla i jako smo ponosni što možemo predstaviti ovu limitiranu seriju. Odabrane čokolade pomno smo testirali te ih sparili sa začinima, sjemenkama i voćem kako bi dobili jedinstvene kombinacije okusa za koje vjerujemo da će oduševiti ljubitelje čokolada - komentirao je Stiv Kahlina, autor čokolada.

Taman Artisan Chocolates domaći je brend ručno rađenih čokolada, na tržištu od svibnja ove godine i trenutno se u Zagrebu mogu naći smo u odabranim trgovinama: trgovini Košara&Kašeta na Britancu, vinoteci Vintesa u poznatom gastro dvorištu Vlaške 63, trgovini Crop, vinoteci MIVA galerija vina u Vukovarskoj ulici, u trgovini restorana Apetit City u Masarykovoj ulici te u Starom Gradu na Hvaru u trgovinu Za pod zub.

Manufakturu Malo i Slatko d.o.o pokrenuli su dvoje zaljubljenika u čokoladu, Stiv Kahlina, bivši glazbenik i dizajner, i njegova supruga Sanja Vladović. Nakon karijere u glazbi i dizajnu, Stiv Kahlina prošao je edukaciju za čokolatijera pri kanadskoj školi Ecole Chocolat - school for chocolate arts, te je u njihovoj organizaciji pohađao i završio program Master Chocolatier pri belgijskoj Callebaut Chocolate Academy.

Posjeti Miss7.24sata.hr