Lijepa koža počinje hidratacijom

Thinkstock / Spencer Davies
Koliko god se trudila, kozmetička industrija ne može poreći kako hidratantna krema drži prvo mjesto kada je u pitanju dekorativna kozmetika. Ovaj tip njege namijenjen je svim ženama, bez obzira na dob, jer koži daje prijeko potrebnu svježinu.
Vidi originalni članak

U čemu se krije tajna ljepote Eve Mendes ili Kate Hudson? U hidratantnoj kremi! Kate Hudson je u jednom intervjuu izjavila kako ne može zamislit dan bez nanošenja sloja svoje omiljene kreme. Budimo realni, uz lijepu kožu svaki make up izgleda bolje, stoga hidrataciju nipošto nemojte preskočiti.

Kako odabrati pravu kremu?

Samo jedan posjet drogeriji ili parfumeriji je dovoljan da se izgubite među mnoštvom hidratantnih krema. Matirajuće, one koje daju sjaj, s biljnim ekstraktima, s kompleksima protiv bora, s kolagenom ili pak uljem makadamije... izbor je uistinu velik.

Prije svega, važno je da odredite svoj tip kože. Masna koža je slona sjaju, upalnim procesima u obliku prištića i akni, a suha pak perutanju i osjećaju zatezanja. Mješovita koža ima suhe obraze, ali masnu T-zonu. Svaki tip kože treba hidrataciju, stoga nemojte zaboraviti na nju.

Hidratantnu kremu se preporučuje nanositi ujutro, nakon umivanja, a prije šminkanja. Potrebno ju je ostaviti da se dobro upije prije negoli nanesete puder, jer tako će dulje trajati i neće ostati mrlje na licu. Iako ste možda više puta čuli kako su univerzalne kreme najbolje, već po ulasku u pubertet uvjerit ćete se da to nije tako. Univerzalne kreme dobra su opcija za grubu kožu poput laktova i koljena ili kao dodatna njega za ruke, ali koži vašeg lica potrebne su drugačije teksture. Lagane teksture koje se brzo upijaju i hidratiziraju kožu neka budu vaš odabir za ljeto. Vruć zrak, toplo vrijeme i klima uređaji itekako mogu ostaviti traga na vašoj koži, stoga se na vrijeme pobrinite da neagtivne posljedice svedete na minimum.

Posjeti Miss7.24sata.hr