Lagani desert od malina i jogurta je vrhunska poslastica koja priziva ljeto

Shutterstock/instagram
Vidi originalni članak
  • Jako volimo lubenice, višnje i maline…
  • Međutim, još su ukusnije ako završe na našem stolu u obliku slatkog deserta 
  • Ova tri recepta sa slatkim voćem svakako trebaš isprobati 

Lagani ljetni desert kao oproštaj od ljeta? Naravno! Ova tri recepta su lagana, osvježavajuća i ukusna i slobodno se mogu naći na stolu u bilo koje godišnje doba! I još nešto: jako brzo se spravljaju! 

Sorbet od višanja i metvice 

Sastojci (za 4 osobe) 

• 600 g višanja (bez koštica, zamrznutih)

• 120 ml sirupa od javora 

• 2 žličice soka od limuna 

• 3 žlice listića paprene metvice (mente) 

• 60 ml kokosove vode 

• 60 ml vode 

• 1 prstohvat soli 

Priprema

1. Sve sastojke fino izmiksaj u pire. Nemoj predugo miksati kako smjesa ne bi bila previše tekuća. 

2. Odmah posluži ili stavi u posude te zamrzni. U zamrzivaču može stajati najmanje dva mjeseca. 

Trajanje pripreme: 10 minuta 

Lagani desert od malina i jogurta 

Sastojci (za 4 osobe) 

• 500 g grčkog jogurta

• sok i naribana kora od 1 bio limuna

• 2 žlice smeđeg šećera 

• 400 g malina (zamrznutih)

• 1 pakiranje bourbon vanilin šećera 

• 50 g beze biskvita (baiser biskvita ili beze kore, gotovi proizvod) 

Priprema 

1. Pomiješaj jogurt, sok i koru od limuna sa šećerom. 

2. Izmiksaj pola malina te pomiješaj s vanilin šećerom. Grubo razmrvi beze. 

3. Naizmjenično u slojevima slaži u čaše jogurt, maline, pire od malina i beze. Završi s malinama. 

Trajanje pripreme: 15 minuta 

Slushie od lubenice i limoncella 

Sastojci (za 4 osobe) 

• 800 g lubenice (narezane na kockice, zamrznute)

• 1 velika čaša kockica leda

• 180 ml limoncella

• 180 ml pjenušavog vina 

• listići metvice za ukrašavanje 

Priprema 

1. Izmiksaj lubenicu s kockicama leda i limoncellom. 

2. Kratko umiješaj pjenušavo vino te posluži ukrašeno listićima metvice. 

Trajanje pripreme: 10 minuta 

Posjeti Miss7.24sata.hr