Lagani desert od malina i jogurta je vrhunska poslastica koja priziva ljeto
- Jako volimo lubenice, višnje i maline…
- Međutim, još su ukusnije ako završe na našem stolu u obliku slatkog deserta
- Ova tri recepta sa slatkim voćem svakako trebaš isprobati
Lagani ljetni desert kao oproštaj od ljeta? Naravno! Ova tri recepta su lagana, osvježavajuća i ukusna i slobodno se mogu naći na stolu u bilo koje godišnje doba! I još nešto: jako brzo se spravljaju!
Sorbet od višanja i metvice
Sastojci (za 4 osobe)
• 600 g višanja (bez koštica, zamrznutih)
• 120 ml sirupa od javora
• 2 žličice soka od limuna
• 3 žlice listića paprene metvice (mente)
• 60 ml kokosove vode
• 60 ml vode
• 1 prstohvat soli
Priprema
1. Sve sastojke fino izmiksaj u pire. Nemoj predugo miksati kako smjesa ne bi bila previše tekuća.
2. Odmah posluži ili stavi u posude te zamrzni. U zamrzivaču može stajati najmanje dva mjeseca.
Trajanje pripreme: 10 minuta
Lagani desert od malina i jogurta
Sastojci (za 4 osobe)
• 500 g grčkog jogurta
• sok i naribana kora od 1 bio limuna
• 2 žlice smeđeg šećera
• 400 g malina (zamrznutih)
• 1 pakiranje bourbon vanilin šećera
• 50 g beze biskvita (baiser biskvita ili beze kore, gotovi proizvod)
Priprema
1. Pomiješaj jogurt, sok i koru od limuna sa šećerom.
2. Izmiksaj pola malina te pomiješaj s vanilin šećerom. Grubo razmrvi beze.
3. Naizmjenično u slojevima slaži u čaše jogurt, maline, pire od malina i beze. Završi s malinama.
Trajanje pripreme: 15 minuta
Slushie od lubenice i limoncella
Sastojci (za 4 osobe)
• 800 g lubenice (narezane na kockice, zamrznute)
• 1 velika čaša kockica leda
• 180 ml limoncella
• 180 ml pjenušavog vina
• listići metvice za ukrašavanje
Priprema
1. Izmiksaj lubenicu s kockicama leda i limoncellom.
2. Kratko umiješaj pjenušavo vino te posluži ukrašeno listićima metvice.
Trajanje pripreme: 10 minuta