Kylie Jenner prestigla Marka Zuckerberga: sad je ona najmlađa samostvorena milijarderka svih vremena

instagram @janko_popovic_volaric
Vidi originalni članak
  •  Kylie Jenner prestigla je Marka Zuckerberga postala najmlađa milijarderka koja je svoju prvu milijardu dolara zaradila vlastitim poslom
  • Kylie je uspjeh postigla brendom Kylie Cosmetics
  • Kylie je sretna zbog priznanja i to joj je, kaže, lijep vjetar u leđa

Sredinom studenog prošle godine počelo se šuškati kako je najmlađa kćerka Kris Jenner, 21-godišnja Kylie Jenner,  prestigla Marka Zuckerberga, osnivača Facebooka, i postala najmlađa milijarderka koja je svoju prvu milijardu dolara zaradila vlastitim radom. Nakon mjeseci špekulacija, vijest je potvrdio Forbes na svojoj listi milijardera. Zuckerberg je listu predvodio od 2008. godine kada je prvu milijardu zaradio s 23 godine, a sada je on osma najbogatija osoba na svijetu, ''težak'' 62.3 milijarde dolara.

Megapopularna reality zvijezda milijardu je dosegla vodeći svoj brend kozmetike, Kylie Cosmetics. Brend je pokrenula 2015. godine, a postala je popularna po mat ruževima koje je nametnula kao trend koji traje i danas. Vrijednost njene tvrtke procjenjuje se na 900 milijuna dolara. Kylie svoju kozmetiku prodaje pretežno online, a odnedavno se može kupiti i u američkoj Ulti, popularnoj trgovini kozmetikom u SAD-u. ''Došla sam u nekoliko trgovina, radila uobičajene stvari na društvenim mrežama. Radila sam sve kao obično i upalilo je.'' - rekla je Kylie za Forbes. Iako je krenula od ruževa, Kylie je svoju proizvodnju proširila i na ostale proizvode od kojih je najrecentniji puder u prahu.

Osim same tvrtke čija je stopostotna vlasnica, Kylie ima velike prihode od obiteljskih poslova i reality showa Keeping Up With The Kardashians. ''Nisam očekivala ništa. Ne mogu predviđati budućnost. Ali osjećam se stvarno dobro (zbog priznanja). To je lijep vjetar u leđa.'' - rekla je Kylie za Forbes.

Mlada poduzetnica svoj uspjeh pripisuje moći društvenih mreža i velikom broju pratitelja. Na njenom osobnom profilu prati je 128 milijuna ljudi, a na profilu brenda 19.7 milijuna. Ako tome pridodamo i pratitelje njene obitelji, nećemo pretjerati ako kažemo da je prati - cijeli svijet. Nije tajna da su Kylie i njena obitelj majstori samopromocije pa Kylie ne mora mnogo ulagati u marketing. S ovakvim brojkama, ali i mnogobrojnim recenzijama najslavnijih Youtubera - uspjeh je zagarantiran. ''Vjerujem da će Kylie Cosmetics daleko stići.'' - rekla je Kylie, a njena majka ostavila je otvorenom mogućnost da tvrtku jednog dana i prodaju. 

Ipak, Kylie na listi mladih bogataša nipošto nije sama. U društvu je Evana Spiegela, osnivača Snapchata i partnera manekenke Mirande Kerr, koji ima 28 godina i bogatstvo u vrijednosti 2.1 milijardu dolara. Treći mladi milijarder je John Collison, osnivač irske kompanije Stripe koji je po parametrima godina i bogastva jednak Spiegelu. Na listi se nalaze i sestre Alexandra (22) i Katharina Andresen (23), Norvežanke koje su nasljedile očevu kompaniju Ferd S i procjenjuje se da imaju 1.4 milijarde dolara. 

Najbogatiji čovjek na svijetu još uvijek je vlasnik Amazona Jeff Bezos čije se bogatstvo procjenjuje na vrtoglavih 131 milijardu dolara. Međutim, kada se rastane od supruge, izgledno je da će se maknuti s čela liste. Najbogatija žena na svijetu je Francoise Bettencourt Meyers koja, zajedno s obitelji, ima 49.3 milijarde dolara. Obitelj posjeduje 33% L'Oreala. Za kraj, jedna mala zanimljivost! Sedam od deset najbogatijih ljudi na svijetu su Amerikanci. I svi su muškarci. Zabrinjavajuće... Ali barem je Kylie tu!

Posjeti Miss7.24sata.hr