Odlična, punokrvna krimi serija 'A Good Girl's Guide to Murder' u jednom se danu popela na 1. mjesto Netflixa

Netflix serija Good Girl's Guide to Murder
Vidi originalni članak
  • Na Netflixu se počela prikazivati izvrsna krimi serija 'A Good Girl's Guide to Murder' ili u hrvatskom prijevodu 'Vodič za ubojstva za dobre djevojke'
  • U ovoj adaptaciji romana Holly Jackson tinejdžerka detektivka radi na slučaja ubojstva od prije nekoliko godina u malom engleskom selu
  • Otkrit ćemo ti sve što znamo o ovoj seriji koju možeš u dahu pogledati ovaj vikend 

Nije potrebno čitati istoimeni roman Holly Jackson kako bi se odmah shvatilo što točno namjerava Netflixova serija 'A Good Girl's Guide to Murder'. Serija od šest dijelova savršeno se uklapa u dobro uhodanu, ali zasluženo omiljenu tradiciju misterija koje rješavaju tinejdžeri detektivi, od Nancy Drew i Harriet the Spy do Veronice Mars i Miss Teen Marple.

Prilagođena od strane Poppy Cogan i režirana od strane Dolly Wells i Toma Vaughana, 'A Good Girl's Guide to Murder' je serija koja jako dobro funkcionira. Srž misterija pristojno se kreće u cik-cak liniji, a serija je puna neizvjesnostim, odlična Emma Myers u glavnoj ulozi još je jedan adut.

Emma Myers glumi Pippu Fitz-Amobi, 17-godišnju stanovnicu Little Kiltona. Premda Emma Myers ima 22 godine (i nije Britanka), djeluje kao da je rođena na Otoku i neprikosnoveno vlada ulogom simpatične tinejdžerice- štreberice ormara punog zakrpanih traperica, širokih džempera i tenisica. Pippa ima roditelje pune ljubavi (Anna Maxwell Martin i Gary Beadle), grupu prijatelja koju predvodi najbolja prijateljica Cara (Asha Banks) i još ima godinu dana prije odlaska na Cambridge na fakultet. Za svoj projekt Pippa odbacuje svoje planove za esej o feminizmu u gotičkom romanu kako bi napravila nešto kontroverznije.

Pet godina Pippa je fiksirana na nestanak lokalne tinejdžerice Andie (India Lillie Davies). Općenito se pretpostavlja da ju je Andien dečko Sal Singh (Rahul Pattni) ubio i da se potom sam ubio. Čak je i priznao! Ali Pippa tome nikada nije vjerovala i odlučila je rješavanje zločina pretvoriti u svoj školski projekt, idući toliko daleko da je zid svoje spavaće sobe pretvorila u jednu od onih TV ploča s ubojstvima i linijama koje povezuju razne osumnjičene i vremenske crte.

Life&style Nema više nagađanja, Netflix je konačno objavio kad točno stiže druga sezona 'Igre lignje'

Naravno, nisu svi u Little Kiltonu zadovoljni. Carina sestra Naomi (Yasmin Al-Khudhairi) bila je jedna od Andienih najboljih prijateljica i zna neke tajne, kao i ostali Andieni prijatelji, uključujući hladnog bogataša Maxa (Henry Ashton). Međutim, želi joj pomoći Salov mlađi brat Ravi (Zain Iqbal), koji vidi priliku da očisti obiteljsko ime.

Uskoro se Pippa približava istini te prima prijeteće poruke da bi ona i ljudi koje voli mogli biti u opasnosti. Uglavnom, seriju 'A Good Girl's Guide to Murder' svakako vrijedi pogledati!  

Life&style Glumačka ekipa Netflixove hit serije 'Dekameron' je impresivna, evo gdje smo već gledali ove glumce

Posjeti Miss7.24sata.hr