Kratka, bob ili duga? Što odabir frizure može otkriti o ženi

Shutterstock/Instagram
Vidi originalni članak
  • Kratka, duga ili nešto između?
  • Jesi li znala da dužina kose navodno otkriva puno o ženama?
  • Otkrit ćemo ti što stručnjaci za kosu kažu o našim karakternim osobinama – ovisno o tome kakvu frizuru imamo 

Naša kosa je jedno od naših najvažnijih obilježja – nešto što se vidi i primijeti na prvi pogled te govori nešto o nama. Navodno se na našim glavama vidi i to kako se osjećamo, jesmo li upravo pri kraju menstruacije ili jesmo li se ujutro istuširale ili ne. Međutim, stručnjaci za kosu tvrde da dužina kose otkriva neke stvari i o našem karakteru…

1. Kratka kosa – pragmatičarka 

Kratka kosa je praktična, totalno moderna i nekomplicirana. Osobito  jako kratka, poput kose kakvu je imala Emma Watson. Ujutro ustaneš, malo je stiliziraš i već si spremna za dalje. Žene s kratkom kosom radije troše vrijeme na nešto drugo, a ne na stajling. Osim toga, zrače samopouzdanjem, hrabrošću i snagom. Naime, iza kratke kose ne može se nikako jedna stvar: sakriti se! Osim toga, žene s kratkom kosom slove kao žene koje vole društvo i vrlo su aktivne. 

2. Bob – klasična ljepota 

S bobom ne možeš ništa pogriješiti – to je vjerojatno najbezvremenskija trend-frizura na svijetu! Postoji kratki bob, srednji i dugački, ravan, valovit ili s loknama. Može ga se stilizirati sa špangama ili počešljati prema nazad… Jednostavno sve ide i ne mora biti uvijek jedno te isto. Što to govori o vlasnici te frizure? Tko nosi bob, slovi kao neodlučna osoba – ne želi kratku, a niti dugačku kosu. Međutim, upravo zato je fleksibilna, želi uvijek nešto novo, vesela je te nimalo dosadna – također je pouzdana i postojana

Beauty Ovu pogrešku s frizurom rade mnoge žene u 40-ima, a rješenje su dvije frizure koje pristaju svima

3. Kosa do ramena - vesela

S kosom do ramena ponaša se jednako kao i s bobom: žena s tom dužinom kose je vesela, rado privlači poglede, ali rado i sanjari te nestaje u nekim drugim svjetovima.

Njen najveći problem je da se često ne može odlučiti na nešto te zbog toga važne odluke često posprema na dno ladice. 

 

4. Dugačka kosa – ženstvena 

Dugačka valovita kosa djeluje osobito ženstveno. Žena koja ima dugu kosu slovi kao nekomplicirana osoba, spremna na kompromis, prati nove trendove, ali je jako kritična prema njima.

Nikada neće spontano isprobati kratku frizuru – radije će ostati vjerna svom stilu. Osim toga, žene s dugom kosom slove kao realne, ali istovremeno zahtjevne osobe – kad je riječ o stanu, poslu i muškarcima. 

Lijepa kosa Ne treba ti facelift! Ovih 10 frizura automatski brišu godine s lica

Posjeti Miss7.24sata.hr