Kendall Jenner kaže da ova boja smanjuje osjećaj gladi!

Getty Images
Ok Kendall, ovaj ćemo genijalni trik za mršavljenje vrlo rado pokupiti od tebe...
Vidi originalni članak

Možda si čula da je Kendall Jenner nedavno obojila zid dnevne sobe u ružičastu boju zato što navodno suzbija osjećaj gladi i smanjuje apetit. Na svojoj aplikaciji i web stranici objavila je fotku svojeg drvca pokraj rozog zida i napisala dosta zanimljivo objašnjenje. "Baš mi se sviđalo moje Božićno drvce ispred svježe obojenog rozog zida, ali ustvari postoji smiješna priča iza njega! Taman u vrijeme kad sam razmišljala o novoj boji za dnevnu sobi, išla sam na večeru s prijateljicama koje su mi otkrile kako upravo ova nijansa ružičaste dokazano smiruje i smanjuje apetit!" Logično, Kendall je odmah dobila ideju. 

Koncept je zanimljiv...ali je li ovo stvarno točno? Stručnjaci se djelomično slažu. Postoje znanstvena istraživanja koja su dokazala kako boje stvarno utječu na naš apetit jer nas ustvari podsjećaju na određene namirnice, a one zatim nesvjesno potiču osjećaj gladi. Većina kaloričnih namirnica dolazi u crvenoj, narančastoj i žutoj boji, dok je jako malo njih u plavoj, ljubičastoj ili - rozoj. To bi značilo da, u teoriji, crvene i narančaste boje potiču osjećaj gladi, dok primjerice plave i ljubičaste rade upravo suprotno. Upravo zato velika većina fast food restorana ima žute i crvene interijere.

Istraživanje Johns Hopkins sveučilišta otkrilo je kako roza zaista je jedna od boja koje djeluju kao suzbijači apetita! Koncept nam se jako sviđa, a roza bi se ubrzo mogla naći na svemu oko nas...

Posjeti Miss7.24sata.hr