Kao predivna posteljina naših baka: Zara Home osvojila nas je kolekcijom s izvezenim detaljima

Zara Home
Vidi originalni članak

Iako u Zaru Home svako malo pristižu neki noviteti, moramo priznati da im se baš uvijek obradujemo i nikada ne ostanemo razočarani kreativnošću njihovih dizajnera. Ovaj su nam put za oko zapeli sofisticirani komadi koji su načinjeni od pamuka i lana, a na kojima su detalji potpuno izvezeni. Neki čak imaju i romantične čipkaste porube. Sve nas ovo podsjeća na starinske, potpuno pamučne, posteljine kakve su imale naše bake, a na kojima je također jedini ukras bio romantični vez u istoj boji kao i posteljina - najčešće bijeloj. 

Kolekcija se sastoji od nekoliko predmeta koji su u potpunosti načinjeni od pamuka ili lana ili od mješavine pamuka i lana s garancijom da ovi materijali dolaze iz organskog uzgoja. Tako u kolekciji možemo pronaći dvije deke, jastučnice za ukrasne jastuke i jastuke za spavanje, komplet lanenih ručnika, ali i pamučnu vrećicu za donje rublje, pamučni neseser te dvije pamučne gumice za kosu koje su baš romantičan modni dodatak. 

Izvezeni detalji na ovim komadima uglavnom su apstraktni, ali se može pronaći i pokoja ružica, zvjezdica, grana ili neki drugi cvijet. No, uzorci nisu previše načičkani što ove komade čini pravim ulovom za ljubitelje minimalizma. 

Svaki od ovih proizvoda može se prati u perilici, ali na najvišoj temperaturi od 40 stupnjeva te su pogodni za sušenje u sušilici s obzirom na to da u sebi ne sadrže nikakve druge materijale koji se mogu stisnuti. Njihova se cijena kreće od 18,99 eura za gumice za kosu pa sve do 169 za najveću dimenziju lanene deke. Dostupni su za kupnju i u Zara Home trgovini i na web shopu. 

Posjeti Miss7.24sata.hr