Kakva kombinacija! Recept za superukusnu čokoladnu tortu s džinom za bolje raspoloženje
- Čokoladni kolači s okusom omiljenog alkoholnog pića nude dvostruko zadovoljstvo
- Čokoladna torta od džina je baš jedan od takvih deserata
- Što kažeš na to da je isprobaš već ovaj vikend? I naravno, pozoveš društvo da isprobaju zajedno s tobom
Posebno volimo kolače i torte od čokolade, a ako se u toj priči nalazi i tvoje omiljeno alkoholno piće - veselju nema kraja. Riječ je o čokoladnoj torti u koju dodaješ džin, a okus koji nastaje u spoju ove dvije kombinacije je neodoljiv. Za ovu tortu potrebno ti je 45 minuta i par sastojaka. Eto, ne preostaje ti ništa drugo nego da je napraviš i u kriškama uživaš u društvu svojih bližnjih.
Sastojci:
- 310 g čokolade
- 170 g maslaca
- 6 jaja
- 150 g muscovado šećera
- 30 g brašna
- 50 ml džina
- 1 žličica ekstrakta vanilije
- pola žličice soli
Priprema:
1. Zagrijati pećnicu na 180 stupnjeva. Kalup za tortu dobro namaži s maslacem jer je smjesa vrlo ljepljiva. Čokoladu i maslac otopi na pari i ostavi da se malo ohladi. Mikserom tri minute izmiksaj žumanjke i šećer, smjesa bi trebala biti blijeda i gusta. U smjesu dodaj otopljenu čokoladu i maslac i miješaj samo dok se ne ujednači.
2. Dodaj brašno, džin i vaniliju i sve kratko izmiješaj. U drugoj posudi izmiksaj bjelanjke oko 2 minute. Dodaj 1/3 bjelanjaka u smjesu i lagano ručno umiješaj, nakon toga je pomiješaj s ostatkom bjelanjaka. Smjesu stavi u kalup za tortu i peci na 180 stupnjeva oko 40 do 45 minuta.
3. Nakon toga izvadi je iz pećnice i nožem samo prođi oko ruba kalupa da se torta opusti te je ostavi da se potpuno ohladi. Nakon što se ohladi, stavi pladanj za tortu ili okrugli tanjur na vrh torte i preokreni ga tako da je dno torte sada na vrhu. Pospi kakaom ili šećerom u prahu.