Kako organizirati odjeću u spavaćoj sobi?

Buđenje i ustajanje iz kreveta ponekad zna biti naporno, ali ako znamo da u novi dan možemo zakoračiti bez stresa kojega stvara biranje i traženje odjeće, šminke, cipela i ostalih sitnica koje će nas ukrasiti prije izlaska iz doma, jutra će biti ljepša i ugodnija.
Vidi originalni članak

Kaže se da se po jutru dan poznaje, a dobro organiziran prostor spavaće sobe ključan je za mirna i opuštena jutra, jer vrijeme koje bismo inače potrošili na „kopanje“ po ormarima i ladicama, možemo posvetiti jutarnjim aktivnostima koje nas vesele, poput ispijanja kavice, tjelovježbe, igre s djecom… Slijedi nekoliko inspirativnih savjeta Kristine Duran, voditeljice odjela unutarnjeg uređenja IKEA Zagreb koji će vam pomoći da užurbana jutra zamijenite polaganim pripremama za izazove koje donosi novi dan.

Pametna upotreba prostora

Prostor ispod i oko kreveta najčešće je neiskorišten, iako pametnim uređenjem i organizacijom prostora možemo stvoriti dodatna mjesta za odlaganje. Kreveti s dubokim ladicama odlični su za pospremanje sezonske odjeće i ostalih predmeta koje ne koristimo često, a uz police i kuke, praznine oko uzglavlja kreveta i noćnih ormarića pretvorit će se u zgodna mjesta za odlaganje sitnica poput mobitela, naočala ili knjiga.

Proširenje ormara

Naše potrebe za prostorom za odlaganje stalno se mijenjaju. Od preslagivanja ormara prilikom promjene iz zimske u ljetnu odjeću, do nabave nove odjeće, cipela i modnih dodataka… Ponekad police u ormaru nisu dovoljne za smještanje svih stvari nakupljenih tokom godina, a ponekad samo želimo najnoviju kolekciju odjeće izložiti nadohvat ruke.

Kada na povoljan i jednostavan način želimo unaprijediti garderobu, otvoreni ormari čiji se dijelovi mogu kombinirati prema želji, lako će se uklopiti u kut spavaće sobe. S IKEA serijom ALGOT svatko može kreirati svoj priručni ormar odabirom odgovarajućih elemenata poput okvira, polica, vješalica, košara, pa i ogledala.

Visoko i vertikalno odlaganje

Dodatni prostor za odlaganje stvari koje ne koristite često stvorite montiranjem visokih polica uzduž zidova. Postavite li police iznad visine očiju, ispod njih ćete imati i dovoljno mjesta za stalak za odjeću koji je praktičan za objesiti odjeću koja se gužva. Maksimalno iskoristite prazne površine zidova pomoću vješalica i kuka, a najbolje je da odaberete one koje se na zid pričvršćuju vakuumom ili samoljepljivom trakom, kako ne biste trajno oštetili zidove.

Organizirano odlaganje

Jedna od najvažnijih stvari prilikom spremanja za posao, školu ili izlazak je brzina, odnosno ušteda vremena. Uz unutarnje razdjelnike,  neorganizirane ladice postat će u uredne, posložene i pregledne. Kutije se, osim u ladicama mogu koristiti i u ormarima jer se savršeno uklapaju u donje police koje često ostanu nedovoljno iskorištene.

Kutije vam pomažu sortirati šalove, čarape, donje rublje ili modne dodatke, a pametan dizajn poput mrežastog poklopca kroz koji možete vidjeti sadržaj ili zatvarača na čičak koji omogućava jednostavno i brzo pospremanje, učinit će svaku pripremu za izlazak manje stresnom. Za najbolju organizaciju etiketirajte kutije kako biste već na prvi pogleda znali u koji dio garderobe posegnuti.

Više slika i cijene proizvoda pogledajte u galeriji...

Posjeti Miss7.24sata.hr