Kako njegovati ruke zimi?

Thinkstock / Spencer Davies
Dio tijela koji je, uz lice, najviše izložen vremenskim uvjetima su svakako ruke. Njega ruku je stoga neizostavan dio rutine njege u trenucima kada se živa u termometru nemilosrdno približava minusu.
Vidi originalni članak

Kažu da su oči ogledalo duše, ali i da ako želite znati koliko žena ima godina, dobro pogledate njene ruke. To ni malo ne čudi, jer usprkos cijelom nizu zahvata za pomlađivanje lica i tijela, ruke nekako ostaju u pozadini, pa se čak i svjetske zvijezde poput Madonne trude sakriti svoje ruke.

Ruke su svakodnevno izložene velikom broju utjecaja, čak i kada nije zima: pranje suđa, rublja, UV zračenje, pa čak i samo pranje ruku sapunom ne laska koži ovog dijela tijela. Dodamo li tome nepovoljne vremenske uvjete kao što su vjetar, hladnoća, ali i suh zrak iz radijatora, nije neobično što zimi više pažnje posvećujemo svojim rukama.

Iako bi njega ruku trebala biti rutina, baš kao i njega lica, mnoge žene zaboravljaju nanijeti kremu. Kao i uvijek, pronalazimo isprike pa tvrdimo kako se kreme sporo upijaju, ostavljaju mastan trag ili se tješimo da nam ruke nisu tako grozne.

No, nova generacija krema za ruke nije tu samo za hidrataciju, nego pruža specifičnu njegu u skladu s vašim potrebama. Tako kreme nerijetko imaju anti ageing učinak što je idealno za žene zrelije dobi. One sadrže sastojke koji izbjeljuju tamne mrlje, dok istovremeno pružaju i klasičnu njegu ruku.

Ako su vaš ruke iznimno suhe, a koža oko noktiju sklona zanokticama, svakako isprobajte posebne uljne mješavine namijenjene tom delikatnom području. Takvi pripravci potiču regeneraciju kože i zacjeljivanje sitnih nepravilnosti pa će vaše kože zablistati već nakon nekoliko dana. U ovom slučaju je dobro povremeno nanijeti i deblji sloj kreme prije spavanja i navući posebne rukavice kako bi koža dobila dodatnu dozu njege.

Vaša koža ruku nema posebnih zahtjeva? Tada je najvažnije redovito nanositi kremu. Dermatolozi i kozmetičari se slažu kako kremu treba nanijeti nakon svakog izlaganja ruku stresu (pranje ruku, boravak na otvorenom), ali i navečer prije spavanja. Sastojci uz koje će vaše ruke zablistati su shea maslac, bademovo i makadamijino ulje, ulje ruže ili pak karite maslac, ali samo ako ih mažete redovito.

Povremeno je dobro i napraviti piling ruku, a za to možete koristiti svoj uobičajeni piling za tijelo ili sami napraviti mješavinu od kukuruzne krupice i meda. Zanoktice njegujte posebnim stickom ili uljem te nipošto ne zaboravite staviti rukavice kada izlazite van iz kuće.

Više slika i cijene krema pogledajte ovdje...

Posjeti Miss7.24sata.hr