Iskoristite maksimalno prostor u spavaćoj sobi

Spavaće sobe su često svedene na nekoliko kvadrata u koje jedva stanu krevet i ormar. Naša čitateljica Nataša trebala je pomoć pri uređenju tog prostora, s tim da nije željela klasični 'most' koji su joj svi predlagali.
Vidi originalni članak

Pismo čitateljice:

Poštovani, 
molim Vas pomozite mi. Nitko mi ne zna dati rješenje za moj problem. Imam sobu koja bi trebala biti spavaća soba u koju trebaju stati bračni krevet i ormari (imam puno stvari), a svi mi guraju takozvani 'most' iznad glave. Htjela bi da bude moderna i da mi je ugodno spavati, zar puno tražim? Soba je već prazna godinu dana a ja sam već očajna... 

U privitku Vam dostavljam crtež s mjerama jer ne znam što da radim. Nadam se da ćete mi Vi pomoći i pronaći rješenje, očajna sam. 
Nataša

Domenico Leonardi odgovara:

Naš ovomjesečni zadatak bio je pretvoriti jednu malu sobu u ugodno mjesto za spavanje i opuštanje, a da pritom ne izgleda prenatrpano. Želja naše čitateljice bila je moderna oaza s bračnim krevetom i puno ormara, ali bez klasičnog mosta iznad glave.

S obzirom da je soba malih dimenzija nije nam ostavila puno mogućnosti, već je sama po sebi diktirala dispoziciju namještaja. Nismo mogli izbjeći 'most' iznad uzglavlja, ali smo ga modificirali koristeći svijetle teksture planinskog bora koji ostavlja dojam laganog i prozračnog namještaja.

Ormar je klasični s dvojim kliznim vratima čije su prednje fronte s ogledalima kako bi prividno povećale i proširile prostoriju. Krevet veličine 160x200 također je idealan za odlaganje stvari poput posteljine, sezonske odjeće i sl. jer se ispod madraca nalazi spremište. Također, stranice kreveta osmišljene su za odlaganje sitnica poput knjiga, časopisa i sl.

Sa svake strane kreveta nalaze se noćni ormarići sa po dvije ladice, također izvedeni u drvu planinskog bora. Zid iza kreveta dekorirali smo jednostavnom i nenametljivom, a opet modernom i  ženstvenom tapetom zemljanih tonova čiji se motiv reflektira u ogledalu ormara proširujući površinu zida. Nasuprotni je zid obojen u svjetlije smeđu boju dok smo zid iza radijatora obložili u bijelu dekorativnu opeku. Toplinu prostoriji daju bijeli čupavi tepisi na podu te ostale dekoracije po ukusu čitateljice.

Više slika pogledajte u galeriji...

Posjeti Miss7.24sata.hr