Kuća vrijedna 100 milijuna funti

Davor Puklavec/ Pixsell
Heath Hall na Bishop's Avenue u Londonu jedna je od najskupljih kuća u Velikoj Britaniji. Izgrađena oko 1910. do današnjeg dana golica maštu svih koji nikada nisu uspjeli zaviriti u izdanje koje je magnat William Park Lyle izgradio po vlastitom ukusu.
Vidi originalni članak

Kuća koja je početkom prošlog stoljeća golicala maštu svakog stanovnika Londona, nakon 50-godišnjeg pada u zaborav, ponovno osvaja svojom ljepotom. Rezidencija Williama Parka Lylea izgrađena 1910. danas je jedna od najskupljih kuća u Londonu, a do prije nekoliko godina bila je u gotovo derutnom stanju. Nakon što ju je 2006. kupio Andreas Panayiotou, u njeno renoviranje utrošeno je preko 40 milijuna funti, a korišteno je znanje 120 stručnjaka.

Kuća danas ima 14 prostranih spavaćih soba te 6 dnevnih boravaka. Uz umjetnički atelje, blagovaonicu, obiteljsku sobu za druženje, saunu, kino dvoranu, sobu za biljar i slične prostorije nalazi se i tzv. "soba panike" koja služi kao sklonište u izvanrednim situacijama. Uz kuću se nalazi i imanje veličine preko 10 000 m2.

Kućom dominira bijela boja i suvremen stil uređenja interijera. Savršena kombinacija modernog i tradicionalnog ostavlja prozračan, a ne natrpan dojam koji je čest u nekretninama starijeg datuma. Suvremen pristup renoviranju omogućio je kreiranje prostora koji oduševljava svojom ljepotom, ali je i dalje funkcionalan za život.

Tijekom renoviranja korišteno je 12 vrsta mramora, posebno obrađivanih i rezanih u Italiji kako bi u novom prostoru došli do izražaja. Prostorom dominira bijela boja te prozori s prečkama, koji usprkos modernom uređenju unose duh secesije (perioda u kojem je izgrađena kuća).

Više slika pogledajte u galeriji...

Posjeti Miss7.24sata.hr