Kad se želiš dobro isplakati, predlažemo ovih 15 filmova

miss7
Nema šanse da se ne raspekmeziš dok gledaš ove tužne filmove... Kad ti zatreba film za dobro plakanje, slobodno se posluži našim popisom!
Vidi originalni članak

Ma tko ne voli dobru dramu uz koju se možeš kvalitetno isplakati? Bilo da tražiš epsku tragediju, životne heroine ili ljubavnu priču za koju ti treba cijeli paket maramica - ovo je 15 najboljih filmova koje možeš, trebaš (i budimo realni, želiš) odmah pogledati. Plus: odlični su za sve one mamurne dane kad ne želiš ustati iz kreveta... 

12 godina ropstva (2013.)

Povijesni film o ropstvu krije priču o ljubavi i životu koju nećeš moći zaboraviti još dugo nakon završetka filma. 

 

Avatar (2009.)

Tko kaže da SF priče ne mogu biti dirljive? Ako smo mislili da nas ništa više nakon E.T.-a neće moći tako rastopiti, prevarili smo se. Ljubavna priča između bivšeg marinca Jakea i izvanzemaljke Neytiri, izaziva velik broj različitih emocija u nama...

 

Bambi (1942.)

Dvije riječi: Bambijeva mama. Ako ovo nije najtužniji crtić ikada... koji jest?

Bilježnica (2004.)

Ah taj Notebook... Tisuću puta pogledan, tisuću puta proplakan. Plus: Ryan Gosling u svojim ranim glumačkim danima samo je još jedan dodatan razlog da ga ODMAH pogledaš. 

Čuvarica svoje sestre (2009.)

Anna je genetski stvorena još prije rođenja, kako bi mogla biti donorica koštane srži svojoj starijoj sestri koaj boluje od leukemije. Sada, 13 godina kasnije, zahtjeva medicinsku emancipaciju od roditelja kako više ne mora prolaziti operacije kako bi održala sestru živom. Trebat.će.ti.puno.maramica.

 

Duh (1990.)

Tko nije još pogledao ovo remek djelo s Demi Moore i Patrickom Swayzejem?!

Forrest Gump (1994.)

Kultna priča koja je osvojila srca brojnih gledatelja. Inspirativni Forrest natjerat će te da razmisliš o životu i ponosiš se svojim postignućima. 

 

Hachi: priča jednog psa (2009.)

Profesor spašava predivnog izgubljenog psića jednog snježnog dana i odmah postaju najbolji prijatelji. Ova istinita priča i dan danas je jedan od najtužnijih filmova.

Krive su zvijezde (2014.)

Dva tinejdžera koja boluju od raka upoznaju se i zaljubljuju. Cijelo to vrijeme vode bitku za život i trpe razne nuspojave svojih terapija. Predivna ljubavna priča ostavila je svijet bez daha i nema šanse da ne pustiš koju suzu...

Lav (2016.)

Saroo je petogodišnji dječak koji se izgubio na ulicama Calcutte, tisuće milja daleko od kuće. Nakon brojnih izazova, usvaja ga australski par i 25 godina kasnije, odlučuje pronaći svoju davno izgubljenu obitelj. Ako zbog ničega, zbog činjenice da je priča bazirana na istinitim događanjima - plakat ćeš u prvih 30 minuta! 

 

Marley i ja (2008.)

Kada par udomi jednog potpuno ludog labradora nemaju pojma koliko će im promijeniti cijeli život. Ako voliš pse, pripremi se na suze. Ako ne voliš pse, opet se pripremi na suze. 

Sedam duša (2008.)

Nakon što je usmrtio sedam osoba u prometnoj nesreći, Tim odlučuje spasiti živote sedam nepoznatih stranaca tako što će donirati svoje organe nakon samoubojstva. 

 

Smisao života jednog psa (2017.)

Presladak i odan pas otkriva pravi smisao svojeg postojanja i uči ljude kako se smijati i voljeti. Smijet ćeš se i plakati u isto vrijeme, a na kraju filma shvatiti da u kući više nemate ni jedne papirnate maramice. 

 

Titanic (1997.)

Rose i Jack ispričali su ultimativnu ljubavnu priču koja nas može rasplakati apsolutno svaki put.

Žena vremenskog putnika (2009.)

Ljubav. Sudbina. Odvojenost. Funkcionira kao metafora za veze, ali i kao tragična fantazija.  

 

Posjeti Miss7.24sata.hr