Kad se poželiš maknuti iz kuće: 5 divnih mjesta za izlet u Hrvatskoj ovog proljeća

Shutterstock
Vidi originalni članak
  • Iako je vrijeme još varljivo, sve više je toplijih dana pred nama, pa smo jedva dočekali izaći u prirodu i maknuti se iz kuće
  • Ako si i ti među onima koje lijepo vrijeme i sunce naprosto 'vuku' van na svjež zrak, svidjet će ti se naši prijedlozi za izlete vikendom
  • Bez obzira na to ideš li s partnerom, frendicom, cijelim društvom ili obitelji, uživancija, relaksacija i 'punjenje baterije' su zagarantirani

Nakon nekoliko hladnijih mjeseci mnogi od nas jedva čekaju toplije proljetne vikende ne bi li se maknuli iz stana ili kuće te proveli barem nekoliko sati na svježem zraku istražujući prirodu i uživajući u slobodi koju ona pruža. Ako si i ti, za promjenu, poželila vikend provesti vani umjesto na kauču pred omiljenom serijom i s čipsom u ruci, možda će te neka od ovih mjesta u Lijepoj našoj inspirirati da se udaljiš iz grada i otkriješ njihove čari. 

Dvorac Trakošćan

Trakošćan je mnogima omiljeno izletište i naprosto se morao naći na ovom popisu. Osim što će svakog zaljubljenika u prirodu i kulturne spomenike ostaviti bez daha, odlično je izletište za one koji nisu skloni napornijem i dugom planinarenju ili pješačenju po neravnom terenu. Prekrasan pejzaž, kojeg čine romantični dvorac, park-šuma, jezero i livade, za lijepog vremena izgleda toliko nestvarno i bajkovito da će se svatko poželjeti vratiti barem još jednom. Pješačke staze pružaju se uz sam dvorac i jezero, a nezaobilazna je i poučna staza 'Put vila' koja se laganom šetnjom može obići za otprilike dva sata. Zaputiš li se slijedeći sunčani vikend u ovaj dio Zagorja, nadamo se da imaš dobru kameru na mobitelu jer ćeš htjeti zabilježiti baš svaki kutak ovog prekrasnog mjesta. 

Biopark Divlje vode

Nedaleko Zagreba nalazi se ovo, mnogima omiljeno, vikend izletište, osobito obiteljima s djecom. Ovaj biopark dio je parka prirode Žumberak - Samoborsko gorje, a potok Bregana koji kroz njega protječe daje mu poseban šarm i ugođaj. Park nudi raznovrsan sadržaj - od restorana, šetališta uz ribnjak, zoološki vrt, igrališta za djecu do jezera za sportski ribolov. Divlje vode idilično su mjesto za obiteljski izlet u prirodi, a djeca će biti posebno oduševljena raznim domaćim i divljim životinjama koje se mogu vidjeti u sklopu parka - paunovi, ljame, magarci, konji, košute i jeleni samo su neke od njih. U svakom slučaju, ovaj će park ostati u lijepom sjećanju svakome tko želi provesti miran i opuštajući dan na otvorenom. 

Ždralov grad

Za one više raspoložene obilasku nekog novog mjesta, Ždralov grad, odnosno Daruvar idealno je odredište za vikend izlet. Naime, ovaj prekrasan gradić nudi mnoštvo toga, a ponajviše se ističe poznati dvorac Janković, čiji mu je vlasnik, grof Antun Janković, nadjenuo ime Daruvar, što na mađarskom znači Ždralov grad (prema liku ždrala koji se nalazi u središtu obiteljskog grba grofa Janković). No osim lijepih povijesnih građevina, Daruvar obiluje zelenilom i privlačnim šetalištima, a nedaleko poznatih Daruvarskih Toplica, nazire se i prekrasno jezero. Odlučiš li posjetiti ovaj šarmantni, zelenilom okružen gradić, svakako to učini u svibnju kad traju Dani piva - tako ćeš ujedno iskusiti grad i jednu od poznatih manifestacija koje se ondje održavaju. Međutim, ako si više ljubiteljica vina, u Ždralov grad svrati početkom lipnja i uživaj u Vinodaru - nezaboravnom festivalu vina!

Park prirode Papuk

Nakon hladnih zimskih mjeseci, koje najčešće provodimo u kući, mnogi su sigurno željni aktivnog odmora - ako si i ti među njima, Slavonija ima pravi prirodni dragulj koji nudi mnoštvo aktivnosti na otvorenom. Park prirode Papuk privlači mnogo turista iz cijele Hrvatske i šire, a kako i ne bi kad su mogućnosti za rekreaciju brojne. Planinarenje, jednostavna šetnja ili brdski biciklizam mogući su u svim godišnjim dobima. Ovaj čaroban park nudi i sportsko penjanje, trekking, vožnju kanuima, jahanje i odličan adrenalinski park koji garantira zabavu odraslima i djeci. Sve u svemu, Park prirode Papuk pravi je slavonski dragulj koji vrijedi posjetiti! 

Kanjon Kamačnik

Još jedno čarobno mjesto za aktivan odmor nalazi se u Gorskom kotaru. Iako je riječ o kanjonu, staza, koja počinje u mjestu Vrbovsko, posve je nezahtjevna i prilagođena je svim uzrastima. Ovo bajkovito izletište omogućava sedam kilometara dugu šetnju uz rijeku Kamačnik za koju je potrebno otprilike tri sata sa svim stajanjima, razgledavanjem i fotografiranjem. Na ušću rijeke smješten je i ugostiteljski objekt Kamačnik u kojem se izletnici mogu odmoriti te okusiti domaću hranu za okrijepu. Ovo nadrealno mjesto šteta je propustiti jer zbog silnog zelenila ostavlja dojam da je riječ o nekom drugom planetu i definitivno će svakoga ostaviti bez daha.

Odlučiš li se za neku od ovih destinacija za svoj sljedeći vikend izlet, svakako ne zaboravi zabilježiti njihove ljepote i atrakcije, a pritom će ti Acatel 1SE 2020 biti idealan suputnik jer, osim što je iznimno povoljne cijene, ima odličnu trostruku kameru te bateriju od čak 4000 mAh s kojom ne moraš brinuti hoće li izdržati do povratka kući, pa bezbrižno možeš koristiti GPS, fotkati, snimati i objavljivati na društvenim mrežama cijeli dan. Svoj Alcatel 1SE pronađi OVDJE i onda si definitivno spremna za nezaboravan izlet u neki od spomenutih dragulja Hrvatske! 

OSVOJI genijalan Alcatel 1SE 2020 i razveseli se! 

Sponzorirani sadržaj: missMIND za miss7

Posjeti Miss7.24sata.hr