Josipa Maras, dizajnerica 'Maslinika', jedne od najljepših tapeta na svijetu u Beogradu predstavlja i novu kolekciju

@studijo.co
Vidi originalni članak
  • Josipa Maras, mlada hrvatska dizajnerica i vlasnica prve tvornice tapeta u Hrvatskoj, na 58. Međunarodnom sajamu nameštaja, opreme i unutrašnje dekoracije u Beogradu će predstaviti i tapetu 'Maslinik'
  • Riječ je o prepoznatom i nagrađivanom dizajnu - i jednoj od najljepših tapeta na svijetu
  • Ovoj dobitnici poduzetničkog Oscara inspiracije nikada ne nedostaje, a na njezine custom made tapete čeka se i pola godine
  • Na beogradskom će sajmu Josipa predstaviti i novu kolekciju inspiriranu grčkom mitologijom, astrologijom i jesenskim bojama

Danas u Beogradu počinje '58. Međunarodni sajam nameštaja, opreme i unutrašnje dekoracije' koji traje do 13. studenog 2022. te se očekuje da će ugostiti više od 20.000 posjetitelja. Na sajmu će se predstaviti brojni mladi dizajneri sa svojim inovacijama, vrhunskim dizajnerskim rješenjima te kvalitetnim i funkcionalnim komadima namještaja.

Između ostalih tamo će svoje radove predstaviti i Josipa Maras, mlada hrvatska dizajnerica, dobitnica poduzetničkog Oscara i vlasnica prve tvornice tapeta u Hrvatskoj - Studija Wallart koji je ove godine dobio prestižnu nagradu German Design Awards za i službeno jednu od najljepših tapeta  u svijetu, 'Maslinik'.

Rad je nastao kroz suradnju s Josipinom kolegicom Klaudijom Zubčić s kojom je radila na dizajnu tapeta za hotel koji, u prvom redu do mora, leži okružen maslinama. Uz ovu nagrađivanu tapetu, moći će se pogledati i najnovija kolekcija inspirirana grčkom mitologijom, astrologijom i jesenskim bojama. 

miss7 magazin Maštovita igra na zidovima Josipe Maras: Svaka moja tapeta priča je za sebe...

Ovakav uspjeh jedne od najljepših poduzetničkih priča u Hrvatskoj ne iznenađuje jer se Josipa već godinama trudi svoju ljubav prema slikarstvu približiti široj publici, a što je prije Studija Wallart činila svojim brendom Marastracije čiji su plakati brzo postali jedan od omiljenih poklona u najrazličitijim prilikama. Upravo Marastracije Josipa smatra odgovornima za ulazak u svijet interijera i izlazak slikarstva izvan okvira.

Kako je upravo slikarstvo Josipina velika ljubav, i danas je u firmi ona osobno posvećena dizajniranju personaliziranih tapeta pa tako gotovo svakog dana ima priliku surađivati ne samo s najprestižnijim studijima za uređenje interijera, već i brojnim hotelskim lancima, privatnim vilama i raznim turističkim smještajima za koje pronalazi jedinstvena dizajnerska rješenja koja nikoga ne ostavljaju ranodušnima.

Jedini problem na koji nailazi je što njezin dan ne traje dovoljno dugo da bi odgovorila na sve zahtjeve tržišta jer posla ima i previše pa tako za izradu custom made tapeta postoji lista čekanja i na jedinstveni se dizajn s njezinim potpisom čeka i do pola godine. 

Iako kako i sama priznaje nema vremena biti u tijeku s najpopularnijim serijama i mjestima za izlaske te svakog dana ustaje u 6 i ne staje do kasno navečer kada se, u jedinim satima kada ima mir i tišinu bavi kreativnim dijelom posla, svjesna je da ovakav tempo ona i njezin suprug koji joj je bio ne samo najveća podrška nego i glavni poslovni partner bez kojega cijela priča ne bi bila moguća, neće moći pratiti još dugo.

No njih su dvoje itekako svjesni one 'no pain, no gain' pa danas ulažu maksimalno truda i vremena upravo kako bi jednog dana mogli živjeti kvalitetnije, iako, daleko od toga da je za Josipu ovaj posao muka. 

Slikarstvom se bavila dugo pa je naučena svijet promatrati kroz prizmu kista i brojnih slikarskih tehnika, uvijek stvarajući slike pred očima kako bi različite detalje i scene iz života i svijeta koji nas okružuje predstavila na neki nov i jedinstven način, uživajući u stvaranju svakog novog dizajna i hraneći se, kad god je teško, brojnim priznanjima i nagradama koje se zasluženo vezuje uz njezino ime, ali i lijepim riječima svih onih koji su na ovaj ili onaj način prepoznali njezin rad.

„Tapeta je medij koji nam daje mogućnost da se umjetnost implementira na što efikasniji način u naš suvremeni život. To mi je glavna inspiracija kod stvaranja. Po struci sam slikarica i svaka moja tapeta zapravo je slika, ali ne ona koja visi na zidu na klasični način, već može ukrasiti hotelsku sobu, poslovni prostor, restoransku kuhinju, privatnu kupaonicu – bilo koji prostor koji želite obogatiti. Biti prepoznat kao najbolji je dodatni vjetar u leđa i potvrda struke, koja raduje koliko i širok osmijeh zadovoljnog klijenta“, poručila je Josipa.  

Posjeti Miss7.24sata.hr