Jesi li znala ovo o ćelavim muškarcima?

Instagram/Nives Celzijus
Ćelavi muškarci djeluju uspješnije, inteligentnije i privlačnije na svoju okolinu od muškaraca s bujnom kosom, rezultat je istraživanja Sveučilišta Pennsylvania
Vidi originalni članak

U istraživanju je 59 ispitanika promatralo fotografije na kojima su bili različiti muškarci – s kosom i bez. U prosjeku su muškarci s golom glavom procijenjeni kao dominantniji, veći i jači. Polućelave muškarce ocijenili su kao slabije i manje „muževne“. 

Za brijanje glave potrebna je hrabrost 

Objašnjenje ovog rezultata je jednostavno: potrebna je hrabrost da si netko svojevoljno obrije glavu. Na temelju te odluke su muškarci obrijane glave procijenjeni kao samouvjereniji. Osim toga, ćelave muškarce smatra se privlačnima i muževnima, a mnogi uspješni muškarci – poput hollywoodskih zvijezda ili sportaša – navedeni su kao primjer. 

Radije bez „polućelave glave“ 

U istraživanju je također utvrđeno da bi muškarci trebali čim ranije obrijati glavu, umjesto da očajnički njeguju još tih nekoliko preostalih vlasi kose. Takozvana „polućelava“ glava nije dobro prošla kod ispitanika – opisani su kao „slabiji i manje muževni muškarci“ od onih koji su imali potpuno obrijanu glavu. 

Posjeti Miss7.24sata.hr