Jesenske filmske poslastice: Ovo su najbolji filmovi koji dolaze na Netflix u listopadu

Netflix Novi filmovi na Netflixu u listopadu
Vidi originalni članak
  • Dani su sve kraći, sve je hladnije i mjesto na trosjedu pod toplim pokrivačem ispred televizora sve je primamljivije
  • Listopad označava početak 'sezone hororaca', stoga se fanovi već pripremaju
  • Netflix će se sa svojim filmovima pobrinuti da ne zaspemo prerano – dapače, ne zna se koji bolji i napetiji… 

Kako se brzo približava famozna Noć vještica, producentske kuće počinju izbacivati svoje godišnje hororce. Naravno, Netflix je u igri kao i obično i pripremio je niz originalnih filmova koji bi se trebali pojaviti na platformi za streaming u listopadu 2022. godine, a ovo su uvjerljivo najbolji naslovi.

Life&style Pogledali smo novi film o Marilyn Monroe: Genijalna uloga Ane de Armas u životnoj drami slavne ikone

'Telefon gospodina Harrigana'

Uobičajeni horor obično počinje s pokušajem da te namami lažnim osjećajem sigurnosti, a 'Telefon gospodina Harrigana' nije ništa drugačiji. Ovaj napeti film strave i užasa temelji se na priči Stephena Kinga. Film isprva prikazuje šarmantnu, slatku priču o Craigu, mladiću koji se sprijatelji s Johnom Harriganom, usamljenim, starijim čovjekom (glumi ga sjajni Donald Sutherland), koji živi u samoći s golemim bogatstvom. Pomažući mu da se prilagodi tehnologiji 21. stoljeća, Craig daje Johnu telefon. Međutim, kada John umre, počinje pravi užas. Craig i dalje komunicira s Johnom iz zagrobnog života. 'Telefon gospodina Harrigana' doći će na Netflix 5. listopada.

'Luckiest Girl Alive'

Mila Kunis igra glavnu ulogu u ovom misterioznom trileru, temeljenom na istoimenom bestseleru New York Timesa Jessice Knoll. Misteriozni film predstavlja priču o Ani FaNelli, uspješnoj spisateljici i urednici New York Timesa, čiji život ima savršenu mješavinu emocionalne i financijske stabilnosti, a da ne spominjemo njezin oštar jezik i iznimno bogatog zaručnika. Ali, nije sve onako kako se čini… Njezina burna, duboko skrivena prošlost vratila se iznenada kako bi ugrozila njezinu egzistenciju te prijeti uništiti njezin idiličan život. 'Luckiest Girl Alive' emitirat će se na Netflixu 7. listopada.

'Prokletstvo Bridge Hollowa'

'The Curse of Bridge Hollow' je u skladu s listopadskom sablasnom temom, a riječ je o komičnom hororu, sudeći po sinopsisu i angažmanu Marlona Wayansa. Kada se mlada obitelj preseli iz grada i preseli u predgrađe, kći tinejdžerica nenamjerno aktivira drevnu kletvu, što dovodi do toga da gradski ukrasi ožive za Noć vještica. S mješavinom bundeva, ukletih manekenki i visećih plastičnih kostura koji slobodno lutaju i pustoše inače mirnim gradom, Sydney (Priah Ferguson) i njezin otac moraju se boriti protiv ukrasa kako bi spasili grad. Film će se emitirati na Netflixu od 14. listopada. 

'Dobra medicinska sestra'

'Dobra medicinska sestra' je kompleksan film i jedan je od istaknutijih Netflixovih originalnih filmova koji nam dolaze sljedeći mjesec. U ovom krimi trileru glumi će Eddie Redmayn, nominiran za Oscara, te dobitnica Oscara Jessica Chastain. U režiji Tobiasa Lindholma, film priča priču o Amy Loughren (Chastain), koja ostaje u potpunoj nevjerici kada se otkrije da jedan od njezinih prijatelja i kolega, Charlie Cullen (Redmayne) odgovoran za ubojstva više pacijenata u razdoblju od 16 godina. 'Dobra medicinska sestra' bit će emitirana na Netflixu 16. listopada.

'Škola za dobro i zlo'

U glavnim ulogama ovog tinejdžerskog fantastičnog filma su doista neka zvjezdana imena (Charlize Theron, Laurence Fishburn, Kerry Washington i Cate Blanchett). Riječ je ekranizaciji romana Somana Chainanija, a film govori o mističnoj priči o začaranoj školi, čiji su učenici nadobudni heroji i zlikovci. Film će biti na Netflixu od 21. listopada.

'Wendell & Wild'

U režiji Henryja Selicka (koji je režirao 'Coraline' te stoji iza stop-motiona u 'Noćnoj mori prije Božića'), a prema scenariju Selicka i suverena horor-fantazije Jordana Peelea, ova stop-motion animacija zasigurno će oduševiti mnoge za Noć vještica. Wendell i Wild su dva demonska brata (glume ih Peele i njegov dugogodišnji partner Keegan-Michael Key), koji se suočavaju sa svojim neprijateljem i dobivaju pomoć Kat, 13-godišnjakinje koja im pomaže u njihovoj potrazi za zemljom živih. Wendell & Wild bit će na Netflixu 21. listopada. 

'Na zapadu ništa novo'

Remake klasika iz 1930. i filmska adaptacija istoimenog romana Ericha Marije Remarquea, ovaj film govori o putovanju 17-godišnjaka tijekom Prvog svjetskog rata. Od početnog uzbuđenja zbog ulaska u rat, do spoznaje njegovih užasa i vrlo stvarne opasnosti koju predstavlja za živote njega i njegovog suborca, Paula Baumera (Felix Kammerer) čeka vrlo grubo buđenje.

Film zorno prikazuje kako je bilo u njemačkim rovovima. Film Edwarda Bergera je dirljiva ilustracija života njemačkih vojnika tijekom Prvog svjetskog rata, a ima i predznake jednog od najboljih filmova iz perspektive Sile Osovine. Bit će na Netflixu od 28. listopada.

Life&style Reese Witherspoon i Ashton Kutcher vraćaju se romantičnim komedijama, ovom filmu se baš veselimo

Posjeti Miss7.24sata.hr