Jeo je samo Nutellu tjedan dana i - smršavio tri kilograma! Ali postoji i loša vijest...

Shutterstock/Instagram
Vidi originalni članak
  • Tjedan dana jesti samo Nutellu – to je san svakog ljubitelja ovog slatkog namaza
  •  Međutim, koliko dugo je to doista slastan doživljaj i kako će reagirati tijelo na ovakav čokoladni udar?
  • Pogledaj što bi se dogodilo s tvojim tijelom kad bi tjedan dana jela samo Nutellu 

Svejedno je li kao namaz na kruhu za doručak, kao slatki obrok sa žlicom ili kao sastojak nekog kolača – Nutella je za mnoge sastavni dio svakodnevice. 

Je li ljubav prema Nutelli doista bezgranična?

Međutim, nakon mnogih šnita kruha s Nutellom osjećamo grižnju savjesti jer znamo kakva je kalorijska bomba zapravo ta čokoladna krema. Ali, strast i želja za slatkim često prevlada razum… San mnogih je jesti Nutellu u neograničenim količinama svaki dan – i misle da im nikada neće biti dovoljno! Je li to doista tako? Jedan muškarac je to testirao te se tjedan dana hranio isključivo Nutellom. 

Evo što bi se dogodilo s tvojim tijelom kad bi tjedan dana jela samo Nutellu

Bio je to najteži tjedan njegovog života – i to nije vic! Prvi dan eksperimenta je uživao maksimalno, što se promijenilo već drugi dan kad se njegovo tijelo počelo buniti protiv čokolade. Dan kasnije nastupili su vrtoglavica i iscrpljenost. Razlog: Nutella se sastoji uglavnom od palminog ulja i šećera. 

Life&style Mljac! Ovaj slasni Nutella mousse napravit ćeš u samo nekoliko minuta

Njegovo stanje se zbog jednolične prehrane pogoršavalo iz dana u dan. Tijelo mu je hitno trebalo soli i vitamine koje nije dobivao od Nutelle. Sve to je djelovalo loše i na njegovo psihičko stanje. 

Je li dobio ili izgubio na težini?

Premda je jeo velike količine Nutelle sedam dana, muškarac se začudo nije udebljao – naprotiv, smršavio je! Kako je to moguće? Naime, pošto je jeo samo Nutellu, njegovo tijelo borilo se protiv goleme količine masnoće i šećera stalnim proljevom i povraćanjem. Dakle, iz toga se može zaključiti da i uživanje ima granice! 

GOTOVO U ROKU KEKS! Ovaj Nutella cheescake je prefin! Bez pečenja i vrlo jednostavan za pripremu

Nikome neće naštetiti ako ponekad pojede koju šnitu kruha premazanu Nutellom – osobito ako je to u kombinaciji sa zdravom prehranom i puno kretanja. Međutim, ovaj eksperiment je pokazao da  - kao i kod mnogih stvari u životu – ne treba pretjerivati! 

via GIPHY

Posjeti Miss7.24sata.hr