Jednominutni recept za detoks

Thinkstock / Spencer Davies
Jesi li i ti ovih dana umorna i iscrpljena zbog vala vrućine koji nas je pogodio? Ako je odgovor da, donosimo ti tri recepta pomoću kojih možeš u trenu obnoviti organizam
Vidi originalni članak

Limun, limeta, krastavci, đumbir, kupine... Ovako u zadnje vrijeme radimo svoj popis za kupovinu, zato što su ove namirnice odlični saveznici u borbi protiv nakupljanja masnoća. Uostalom, toliko je jednostavno napraviti vodu s okusom. Boca ili vrč s poklopcem bi do pola ili više od polovice trebao biti napunjen vodom. U vodu se dodaje narezano ili naribano voće, te se nakon toga boca do vrha ispuni ledom. Taj se pripravak ostavlja hladiti više od sat vremena. Nakon toga je spreman za posluživanje.

Voda od limuna i limete

Zašto toliko volimo vitamin C koji dobivamo iz limuna? Jer nam vraća energiju i revitalizira organizam već ako popijemo malo dozu. Također, voće koje sadrži vitamin C dobro učvršćuje kožu, ubrzava metabolizam i potiče sagorijevanje masti. Limun i limeta su jedne od najdostupnijih namirnica na tržištu, pa si sok pun C vitamina možeš napraviti bilo gdje.

Voda od maline i limuna

Još jedan C vitamin, i još jednom iz limuna, koji je ujedno snažan antioksidans. Ovu vodu s okusom možeš napraviti u trenu. Dovoljno je na tanke kriške narezati limun i lagano gnječiti maline, i uživati u ovoj vodi koja bi mogla biti bolja od bilo kojeg soka. Maline su korisno bobičasto voće koje je također snažan antioksidans, a možeš ih jesti u velikim količinama jer gotovo i nemaju kalorijsku vrijednost.

Voda od pola svježeg krastavca

Ovo je omiljeno ljetno piće. Osim što krastavac štiti zdravlje i pospješuje rad mozga, također je odličan za svježinu daha. Potrebno je oguliti i narezati pola krastavca na komadiće i uživati u hladom osvježavajućem piću. Također, svježi krastavac će ostati svjež još dugo vremena nakon što se staviti u tekućinu, pa možeš više puta dodavati tekućinu istom pripravku. Uz to, možeš dodati nekoliko listića limete, kojim ćeš pojačati savršeni okus. U zdravlje!

Posjeti Miss7.24sata.hr