Jedna je mama i moja je najbolja

Vidi originalni članak

Dogodilo se prije par godina…mami sam zaboravila čestitati Majčin dan. Ne ponovilo se. No, iako smo izbjegli dramu, taj ću dan pamtiti kao dan kada sam mami poklonila miris i prizor iz grčke tragedije u kojoj je, uz mene u glavnoj ulozi, sudjelovao i brat (koji se, naravno, sjetio čestitati, ali nije se sjetio podsjetiti sestru). Od tada imam oko 15 podsjetnika za drugu nedjelju u svibnju, jer jedna je mama, a moja je najbolja. Tek kad sam i sama iskusila izazove majčinstva, shvatila sam da je moja mama jača od Herkula i odlučnija od Hada.

No, ovo nije tekst o Grcima već o mamama, o ženama koje su nam dale život – i naš i svoj.

Mami ćete vjerojatno pokloniti neku sitnicu. Brat i ja već imamo uhodanu rutinu – on kupuje cvijeće, ja sam zadužena za odabir mirisa. Ove godine sam odabrala Elizabeth Arden White Tea Wild Rose, a brat ima zadatak pronaći odgovarajući buket koji će (nadam se) kombinirati ruže i božur.

Ako se malo potrudite, pogledate što se nudi primjerice u dm-u i pokažete mami da dobro znate što voli i što je veseli, pokazat ćete joj da vam je stalo. Ali nemojte zaboraviti mami dati ono što će joj najviše značiti - ljubav i poštovanje. Da, to joj trebate darivati svaki dan, ali znam koliko je lako zaboraviti, a koliko je teško riječima izraziti ono što osjećamo.

Posjeti Miss7.24sata.hr