Je li gore reći novinarki da ti popuši k**** ili joj se poslije ovako "ispričati"?

HINA
Vidi originalni članak
  • Nivio Stojnić, načelnik Tar-Vabrige novinarki je na upite o nejasnoćama na njegovoj imovinskoj kartici odgovorio da mu može popušiti k****. I ponovi to nekoliko puta
  • Pa se išao ispričati. I u isprici izvalio dvije stvari zbog kojih bi se opet trebao ispričati. Strahujemo što će biti ako pokuša...
  • Izgleda da je sasvim OK govoriti ljudima što ti mogu popušiti, osim ako si javna osoba izabrana od građana
  • Reći ženi da ti to napravi nije zapravo uvredljivo ni seksizam, samo je "tako okarakterizirano"

Već smo navikli da novinarka koja njuška po neprijavljenoj imovini političara može doživjeti svašta - na primjer, prijetnju slinavim zubalom netom izvađenim iz škrbavih usta. Bljak. Sliku iz slučaja Kujundžić nismo uspješno izbrisali iz svjesti, makar je ministar zdravstva uspješno izbrisan s političke scene, a evo nam nove profinjene reakcije na rad, gle slučajnosti, opet novinarke koja zabada nos u sumnjivu imovinsku karticu.

Tko se mača laća...

Slučaj se dogodio prije dva dana, a riječ je o političaru puno manjeg kalibra, načelniku istarske općine Tar-Vabriga Niviju Stojniću kojeg nisu od sedme sile u ženskom obličju krenuli braniti krkani iz njegova sela već je mač isukao sam (previše asocijacija!). Novinarki Glasa Istre Chiari Bilić koja ga je pitala o "zaboravljenom" OPG-u kojeg nema na njegovoj imovinskoj kartici, lijepo je rekao da mu popuši k****. Vjerojatno nekoliko puta jer je zahtjev ponovio nekoliko puta.

Kako navodi Glas Istre, novinarka je načelnika nazvala u srijedu oko 11.40 sati da ga pita zašto u svojoj imovinskoj kartici nije naveo svoj OPG. On je na to u više navrata ponavljao istu prostotu - "oćete mi po…iti k…c, možete mi po…iti k…c". Chiara Bilić ga je potom upitala znači li to da joj neće odgovoriti na pitanje, a on je i dalje ponavljao istu rečenicu. Tu je razgovor završio.

Mediji su se podigli na noge, osudili prostakluk, seksizam, HND je reagirao, novinarki se ispričao i glavni tajnik IDS-a Giovanni Sponza jer Stojnić je IDS-ovac. Ma već bi sve i prošlo, već smo i slinava zubala preživjeli, da nije kao šećer na kraju jučer stigla Nivijeva isprika. Bolje da nije. U priopćenju za javnost je izjavio:

1. Pušenje možeš tražiti osim ako su te izabrali građani

"Ovim se putem želim javno ispričati novinarki 'Glasa Istre' na mojim neprimjerenim riječima u našem jučerašnjem telefonskom razgovoru. Ispričavam se njoj, redakciji i cjelokupnoj javnosti što sam koristio neprimjereni rječnik kojim se kao javna osoba koju su izabrali građani ne bih smio služiti", priopćio je načelnik Stojnić. 

Rječnik je neprimjeren za javne osobe koje su izabrane od građana? Inače je sasvim korektno kao privatno lice, običan građanin govoriti ljudima da ti puše k****. Čim bude svrgnut s važne funkcije načelnika općine Tar-Vabriga, nadamo se uskoro, Nevio ima svako moralno, ljudsko, građansko pravo ljudima govoriti da mu ga popuše. Teti u dućanu ako ga iznervira dugačak red, ženi ako ga pita gdje je sinoć bio, učiteljici ako malom da jedinicu. Ovo izmišljamo, ne znamo ima li Nivio obitelj i ide li u dućan. Ma, svi mu mogu p******i! I nema ništa loše da to naglas zatraži. Čim ne bude javna osoba.

2. Tražiti pušenje od žene nije seksizam. Pod uvjetom da pitaš i muškarce

Dodao je i kako "ne želi objašnjavati pozadinu cijele priče ni zašto se osjetio isprovociranim jer nema opravdanja za takve riječi". Pa dalje kaže... "Žao mi je da se novinarka osjeća pogođenom i nadam se da ću joj se moći i osobno ispričati. Također, ispričavam se i svim ženama. Moj je ispad okarakteriziran kao seksistički i uvredljiv prema ženama, što mi nikako nije bila namjera", priopćio je Stojnić.

Reći ženi da ti popuši k**** je, kaže, "okarektizirano" kao uvredljivi seksizam. A zapravo nije? Pa, možda i nije - ako muškarac kaže muškarcu. Onda je samo uvredljivo.

Ida Prester demonstrirala nam je kako napraviti samopregled dojki. miss7 te podsjeća da pozoveš prijateljicu s kojom ćeš sklopiti #pinkypromiss - obećanje uz koje ćete lakše razviti naviku redovitog samopregleda dojki.

Your browser doesn’t support HTML5 video

Posjeti Miss7.24sata.hr