Istraživanja su pokazala da žene s ovom frizurom izgledaju najinteligentnije

Shutterstock Žene s ovom frizurom djeluju najinteligentnije
Vidi originalni članak
  • Prvi dojam se računa, ali često je prilično površan
  • Prema istraživanjima, frizura također ima važan utjecaj na klasifikaciju inteligencije
  • Koja frizura „djeluje najinteligentnije“?

Kad susrećemo neku osobu ili grupu po prvi put, oni automatski dobivaju određenu sliku o nama. Naravno, želiš da taj prvi dojam bude što pozitivniji i stoga, osobito u kritičnim situacijama kao što su spojevi ili razgovori za posao, o tome razmišljaš puno unaprijed. Osim mogućih tema za razgovor ili savršenog pozdrava, jedan od njih je i outfit. Ovdje ne igra važnu ulogu isključivo odjeća, nego i frizura. Istraživanja su pokazala da kosa daje odlučujući doprinos svojstvima koja su nam dodijeljena.

Beauty Ove žene su samo odrezale šiške, a promjena je takva kao da su bile na estetskoj operaciji

Ova frizura najviše se povezuje s inteligencijom

Naravno, svatko voli nešto drugo i trebao bi se stilizirati onako kako se osjeća najugodnije. A istraživanja predstavljaju tek rezultat određene većine u skupini, ali zanimljivo je znati koje su frizure kod žena osobito povezane s inteligencijom. Razna istraživanja (primjerice, ona koje su provele profesorice sa Yalea Marianne LaFrance ili Viren Swami i Seishin Barrett sa Sveučilišta Westminster u Londonu) sugeriraju da su žene sa smeđom, kratkom i ravnom kosom klasificirane kao posebno inteligentne. Svijetli pramenovi također su imali pozitivan učinak u jednom istraživanju.

Kratka kosa izgleda vrlo samouvjereno, „kao da nemaš što skrivati“, naglašava Jo-Ellan Dimitrius, autorica knjige „Reading People: How to Understand Peiople and Predict Their Behavior“. Međutim, smeđa kosa također se povezuje s arogancijom. Žena s kratkom kosom općenito bi se smatrala prikladnijom za usklađivanje s muškim normama, objašnjava Rose Weitz, profesorica na Sveučilištu Arizona State.

Beauty 7 kratkih frizura koje će naglasiti tvoju ženstvenost i još te i pomladiti

Žene s dugom i kovrčavom kosom općenito se doživljavaju kao manje inteligentne, ali privlačnije i opuštenije. Plava kosa također većini izgleda vrlo privlačno i mladoliko, ali i pomalo naivno ili ograničeno. Ipak, većina žena na vodećim pozicijama u SAD-u su plavuše.

via GIPHY

Inače: čak i razdjeljak utječe na profesionalni dojam. Žene koje razdvoje kosu na lijevo fokusiraju se na lijevu hemisferu mozga, što je povezano s karakteristikama koje se smatraju muškim. Zbog toga su ih u tradicionalnim muškim profesijama shvaćali ozbiljnije od žena koje su kosu dijelile na desno.

Beauty Žene s tankom kosom preporodile su se kratkim frizurama. Pogledaj njihove odlične promjene!

Posjeti Miss7.24sata.hr