Ispijanje kave i čaja poseban je gušt iz šalica s domaćim potpisom Petra Ceramics

Instagram @petra_ceramics Foto: Instagram @petra_ceramics
Vidi originalni članak
  • Estetične, minimalistične keramičke šalice postale su hit zadnjih nekoliko godina i čini nam se da je kava uvijek ukusnija ako je pijemo iz lijepe šalice 
  • Hrvatska se može pohvaliti zavidnim brojem predivne keramike s domaćim potpisom, a nas je oduševila ona Petre Tešije pod nazivom Petra Ceramics
  • Predstavljamo ovu kreativnu i posebnu umjetnicu iz čijih bismo šalica svaki dan ispijali kavu 

Ljudi koji istinski uživaju u ispijanju kave ili čaja vrlo često itekako obraćaju pozornost i na šalicu iz koje ih ispijaju jer lijepa šalica iskustvo čini posebnijim. Nas je oduševila keramika s domaćim potpisom Petra Ceramics koju izrađuje Petra Tešija, kreativka i odgojiteljica po struci. Osim šalica, Petra izrađuje i tanjure, vaze, držače za svijeće i posude.  Petrin prepoznatljiv minimalistički stil inspiriran prirodom i zemljanim bojama prepoznalo je i strano tržište, a mi predstavljamo njene najljepše rukotvorine. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Petra Tešija▫️Split▫️Vis▫️ (@petra_ceramics)

Moda Razgovarali smo s vlasnicom splitskog brenda Beige'm koja svoju inspiraciju pronalazi u prirodi i umjetnosti

Ono što Petrinu keramiku čini posebnom jest reljefna struktura koja je zanimljiva na dodir te duh prirode i minimalizma. Svaki je komad tako poseban, a odiše Petrinim prepoznatljivim stilom. 

Petra je majka dvojice dječaka i odgojiteljica po struci. Kaže da je kreativnost oduvijek bila u njoj i izlazila vani na različite načine, ali je kroz glinu došla u potpunosti do oslobođenja i izražaja. Ističe i da je neopisiv osjećaj stvarati vlastitim rukama nešto što se koristi u našoj svakodnevnici, što je oku lijepo, a opet drugačije i energetski bogatije jer se u stvaranju svaki predmet pomno i u nekakvom svom ritmu stvara, oblikuje i ukrašava. 

Predmete uglavnom oblikuje na lončarskom kolu, a pojedine coiling i pinch tehnikom. Kaže da bi u budućnosti svojoj kolekciji voljela dodati i čitave komplete za jelo. Mi jedva čekamo sljedeću keramičku čaroliju koju će Petra napraviti!

Moda Kamo sa zaostalim kovanicama kuna? Pronašli smo brend koji od njih izrađuje nakit

Posjeti Miss7.24sata.hr