Ipak ste izgorjeli na suncu? Saznajte s kojim proizvodima pomoći oštećenoj koži!

dm.hr
Usprkos velikoj pažnji koju poklanjamo zaštiti kože od sunce, katkad je vrlo jednostavno zaboraviti u torbu za plažu pospremiti i kremu sa zaštitnim faktorom. Rezultat su najčešće - opekline od sunca.
Vidi originalni članak

Ako smo predugo izloženi suncu, oštećenja na koži više se ne mogu nadoknaditi vlastitim obnavljanjem kože. UV zrake prodiru u dublje slojeve kože te uzrokuju upale. Čelo, nos, uši i ramena posebno su osjetljivi dijelovi tijela. Ako se naša koža nađe u takvoj neprilici, postoje koraci koje možete poduzeti kako biste ubrzali oporavak vaše kože.

Za brzu pomoć kod opeklina koristite se proizvodima koji sadrže pantenol, neven, kamilicu i aloe veru. U dm-u potražite proizvode poput ESI Aloe vera gela, Floceta gela, Uriage Bariesun balzama te SUNDANCE intenzivnog losiona nakon sunčanja koji kombiniraju te sastojke i omogućuju vam trenutno olakšanje.

Svjetlucajuću kremu za tijelo L`Erbolario koja sadrži aloe veru i kakao maslac možete odabrati u slučaju manjih oštećenja kože uslijed sunčanja, a osim što vlaži i hrani vašu kožu, osigurat će joj i diskretan svjetlucajući efekt.

Kada je riječ o brzoj pomoći kod iritacija, crvenila i opeklina, preporučujemo vam da u prodavaonicama dm-a s kutkom bezreceptnih medicinskih proizvoda potražite Uriage termalnu vodu. Sastavom je slična fiziološkoj otopini, prirodno je izotonična te će nahraniti, navlažiti i umiriti našu kožu.

Ljetni dani ostavit će tragove na našoj koži. Vrućina, vjetar i voda isušuju kožu te joj je u svakom slučaju potrebna velika količina tekućine i hlađenja. Zato ne zaboravite na proizvodi za zaštitu poslije sunčanja poput losiona ili gelova koji djeluju umirujuće i koži pomažu da se bori protiv posljedica negativnih utjecaja sunčevog zračenja.

Posjeti Miss7.24sata.hr