Interijer uređen u američkom stilu

Image courtesy of Design HotelsT
New York ima nebrojeno mnogo hotela koji svojim uređenjem plijene pažnju, ali jeda se uspio istaknuti. Crosby Street Hotel dio je hotelske grupacije Firmdale Hotels, koju zajedno vodi bračni par Kemp, ali i udruženja Design HotelsT, koje okuplja samo najljepše uređene hotele.
Vidi originalni članak

Crosby Street Hotel mnogi proglašavaju jednim od najljepših u Velikoj Jabuci koja nikada ne spava. Tome u prilog zasigurno ide činjenica kako je uređen u tipičnom američkom stilu, kombinirajući vječne komade s najnovijim trendovima i eklektičnim detaljima.

Svoje prste u tome je imala Kit Kemp, vlasnica i voditeljica dizajnerskog tima za cijelu grupaciju. Danas Kit Kemp izdaje i knjige o uređenju interijera, pa tako njen prepoznatljivi stil koji je mješavina kontrastnih uzoraka, boja, tkanina i jedinstvenih komada te umjetnina iz svih dijelova svijeta nije izostao niti iz Crosby Streeta.

"Dizajn je privatan i intiman proces te morate prihvatiti mnoge zaokrete i preokrete koji se događaju kako biste stvorili uzbudljiv, inspirativan, ali na kraju krajeva, i prostor u kojem se može živjeti", izjavila je jednom prilikom Kemp. Upravo zato njihovi hoteli, osim što privlače zanimljivih uređenjem, ostavljaju dojam topline koji često izostaje u modernim hotelima.

Crosby Street, smješten u SoHou, se izvana uklapa u tipičnu arhitekturu tog naselja. Fasada od cigle, stakla i kamena s velikim prozorima savršeno se uklapa u urbani okoliš. Neobični komadi namještaja savršeno utjelovljuju dizajnersku viziju Kit Kemp, pa tako nije neobično vidjeti detalje koji koketiraju s kičem, poput figura pasa u stvarnoj veličini ili raskošnih lustera.

Međutim, kada se ti neobični komadi ponekad upitne estetike spoje s klasičnim foteljama i sofama s inovativnim printevima, toplim bojama poput smeđe, tamnocrvene ili ljubičaste, bogatim teksturama zavjesa i tepiha, ali i raskošnim detaljima – velikim vaza, umjetninama i industrijskim detaljima.

Crosby Street Hotel je dokaz da se ne treba bojati detalja. U današnje vrijeme, kada dominira minimalizam, detalji se nerijetko smatraju suvišnima. Ovaj interijer pravi je prmijer kako je ljepota upravo u njima te da ako se držite jedne palete boja, čak i naizgled nespojivo može izgledati fantastično.

Više slika pogledajte u galeriji...

Bookirajte hotel ovdje.

Posjeti Miss7.24sata.hr