IKEA ima dobru foru za 8 eura: S Klippkaktusom peršin i drugi začini neće uvenuti u hladnjaku

Unsplash/Getty Images Foto: Unsplash/Getty Images
Vidi originalni članak
  • Začinsko bilje sastavni je dio svake kuhinje, a najviše volimo dok je još fino svježe 
  • Nažalost, svježe začinsko bilje je osjetljivo i brzo uvene nakon što je ubrano
  • IKEA ima rješenje za dugotrajno čuvanje svježeg začinskog bilja: poseban spremnik koji košta samo 7,99 eura

Peršin, bosiljak, kadulja, metvica i slično začinsko bilje daju svakom jelu poseban dodir, pružaju svježinu, aromu i boju. Ali, čim temperature padnu, više se ne možemo oslanjati na vlastiti vrt. Umjesto toga, posežemo za začinskim biljem iz supermarketa ili tržnice, ali vezica peršina ili to je previše za jedno jelo, a uglavnom prije nego što sve potrošimo, uvenu u hladnjaku. Srećom, sada postoji novo rješenje!

Zašto se svježe začinsko bilje tako brzo kvari?

Svježe začinsko bilje je osjetljivo. Nakon što se ubere, brzo gubi prirodnu vlagu, postaje mlohavo i gubi okus. To ne samo da dovodi do manjeg užitka u okusu, nego i do nepotrebnog bacanja hrane - a time i bacanja novca. 

Rješenje: 'Klippkaktus' iz IKEA-e

S novom posudom za pohranu začinskog bilja Klippkaktus, ovaj problem je stvar prošlosti. Za samo 7,99 eura, IKEA nudi pametno rješenje: prozirnu i vodootpornu posudu koja zadržava prirodnu vlagu biljaka i savršeno se uklapa u vrata hladnjaka. To održava peršin, korijander, mentu, vlasac, kopar, pa čak i šparoge svježima i dva do tri tjedna.

Posuda za pohranu začinskog bilja Klippkaktus vrlo je praktična: prozirna kupola održava začinsko bilje jasno vidljivim, tako da ga nećeš zaboraviti u nekoj drugoj posudi. Istovremeno, oblik osigurava da začinsko bilje stoji uspravno u vodi i nije zgnječeno na vrhu. Mali otvor također olakšava branje pojedinačnih listova bez potrebe da svaki put vadiš cijeli svežanj.

Life&style IKEA je napravila svoju najoriginalniju božićnu lampu. I sad možemo čekati da se vrati na stanje, odmah se rasprodala

Evo kako IKEA posuda za pohranu začinskog bilja funkcionira: jednostavno napuni dno posude (može i na vratima hladnjaka) vodom. Stavi začinsko bilje u prozirnu posudu i stavi je u donji dio, pazeći da su stabljike i perforirana strana posude uronjene u vodu. To održava začinsko bilje zaštićenim i svježim. 

Life&style IKEA ima najslađu blagdansku posteljinu, jurimo po svoju dok je još ima na stanju

Posjeti Miss7.24sata.hr