'Igra sudbine' najpodcijenjenija je božićna romantična komedija svih vremena. Baš je zato treba pogledati

Miramax Film 'Igra sudbine'
Vidi originalni članak
  • Film 'Igra sudbine', tj. 'Serendipity', podcijenjena je božićna romantična komedija iz 2001. godine
  • U filmu glume John Cusack i Kate Beckinsale
  • Ako ga nisi gledala, čeka te pravi užitak

Sve je to sudbina i sve ostalo u što doista želimo vjerovati u ovo doba godine. Ako ste gledala film 'Igra sudbine', znat ćeš točno o čemu govorimo. Vjerojatno se sada hvataš za srce i prisjećaš se svih stvari koje su ovaj film učinile izuzetno briljantnim - crne rukavice od kašmira, klizanje u Central Parku, 'Ljubav u vrijeme kolere', Aiden iz 'Seksa i grada'...

Life&style Salma Hayek otkrila je kako joj je bilo snimati senzualne scene erotskog plesa s Channingom Tatumom

Smješten u New York kasnih 1990-ih, film prati priču o čovjeku po imenu Jonathan Trager (Cusack) koji upoznaje ženu po imenu Sara Thomas (Beckinsale) u Bloomingdalesu kada oboje posegnu za istim parom crnih rukavica od kašmira.

Odmah osjete iskru. Premda su oboje u vezi, odluče otići na kavu u obližnju slastičarnicu Serendipity33. Dok odlaze, Jonathan traži Sarin broj, ali ona kaže da će se sudbina umiješati ako im je suđeno da budu zajedno.

Deset minuta kasnije ponovno su licem u lice kad se oboje vrate u Serendipity33 pokupiti stvari koje su slučajno ostavili.

Sljedećih nekoliko sati provode zajedno, kližući se u Central Parku.

Na kraju noći, kada Sara napokon da Jonathanu svoj broj, komad papira na kojem je napisan otpuhne vjetar. Ona to tumači kao znak da im nije suđeno da budu zajedno. U međuvremenu, Jonathan vjeruje da im je suđeno da se upoznaju. Neka je sudbina prokleta...

Stoga smišljaju plan da im sudbina pokaže put.

00:00 Sara piše svoje ime i broj unutar primjerka 'Ljubavi u vrijeme kolere'. Sutradan će je prodati knjižari i ako se vrati Jonathanu, suđeno im je da budu zajedno.

Također nagovara Jonathana da napiše svoje ime i broj na novčanici od dolara, a zatim ih potroši na obližnjem štandu s časopisima.
Razilaze se, a svaki nosi po jednu crnu rukavicu od kašmira, čekajući da se sudbina umiješa i ponovno ih spoji.

Nekoliko godina kasnije i sudbine nema nigdje. Jonathan i Sara uskoro će se vjenčati s drugim ljudima, ali ne mogu prestati misliti jedno na drugo i na tu jednu čarobnu noć.

Kreće bjesomučno putovanje u New York prije nadolazećih vjenčanja i zahtjevima sudbine da se konačno umiješa u posljednji trenutak.

Ima snijega i klizališta i pjesme Nicka Drakea, a kad sve završi, poželjet ćete nazvati sve koje poznaješ i reći im da ih voliš.
A ako to nije božićni duh, ne znamo što jest.

'Igra sudbine' je vrsta filma koji će te ekspresno uvući u svoju romantičnost, a zatim te ispljunuti dva sata kasnije, a ti ćeš se osjećati puno bolje.

Najbolje od svega je što je dovoljno božićno, a da nije previše božićno. Na vidiku nema božićne purice, čaše likera od jaja ili lošeg ponašanja rođaka. Ova klasična romantična komedija natjerat će vas da povjerujete u čaroliju Božića, makar i na nekoliko sati.

Omiljeni svim generacijama Svi imamo svog favorita, ali ovo je 7 najdirljivijih božićnih filmova svih vremena

Posjeti Miss7.24sata.hr