Humanitarni Art Pazar u Rijeci: Umjetnine i odjeću donirali poznati iz cijele Hrvatske, Let3 darovao kostime

Instagram @rotary_rinovival
Vidi originalni članak
  • Ove subote u Rijeci održava se jedinstveni umjetničko-humanitarni event Art Pazar u organizaciji Rotary kluba Rijeka Novi val
  • Sudjeluje preko 50 brendova iz cijele Hrvatske, a brojni umjetnici i kreativni poduzetnici imat će priliku predstaviti svoj rad kroz jedan donirani predmet
  • Također će se moći kupiti i second hand odjeća koju su donirale javne osobe i influenserice, a sva prikupljena sredstva donirat će se inicijativi Čisto podzemlje

Ove subote u Rijeci održava se jedinstveni umjetničko-humanitarni event Art Pazar. Riječ je o manifestaciji namijenjenoj prezentaciji i prodaji umjetnina i umjetničkih rukotvorina lokalnih hrvatskih brendova, kao i second hand odjeće koju su donirale javne osobe i influencerice.

Događaj počinje u 11:00 sati na Trgu Matije Vlačića Flaciusa (ispred bara FinoVino) u centru Rijeke. Radi se o humanitarnom eventu u organizaciji Rotary kluba Rijeka Novi val, a sva prikupljena sredstva donirat će se inicijativi Čisto podzemlje za čišćenje spilja i jama u okolici Rijeke.

Jedinstveni humanitarni event organizira Rotary klub Rijeka Novi val 6. svibnja u Rijeci. Naime, preko 50 brendova iz čitave Hrvatske odazvalo se pozivu mladih riječkih rotarijanaca koji organiziraju humanitarni projekt, ali i jedinstvenu manifestaciju na kojoj će raznoliki umjetnici i kreativni poduzetnici imati priliku predstaviti svoj rad kroz jedan donirani predmet, bilo to slika, umjetnina, nakit, torba ili detalj za dom poput sata ili lampe. 

U ponudi i kostimi s nastupa Let3

Na Art Pazaru sudjeluju i neki novi umjetnici i brendovi, kao i oni etabliraniji poput riječkih umjetnica Mirne Sišul, Georgette Yvette Ponte i umjetnika Željana Pavića. Od brendova tu su Cloud&co, Art plakata, Traversa, Ulica snova, Facol, Biljke plants, Hanging garden, LEVIN COCO i mnogi drugi.

Art Pazar imat će i svoj buvljak s uistinu posebnim odjevnim komadima. Naime, radi se o pomno biranoj odjeći koje su iz svog ormara odabrale poznate javne osobe i influencerice. Svoje haljine donirale su voditeljica Barbara Udovičić Papeš, doc.dr.sc. Sanja Zambelli, bivša Miss Universe Hrvatske Maja Sulić (Cecić Vidoš), manekenka Vedrana Linardić, influenserica Slađana Ostić (@slakipalaki), Ester Gallo, Biljana Herceg (@morskavila), Mia Konjuh, kao i brojne rotarijanke.

Ipak, unatoč prekrasnim haljinama poznatih dama, zvijezde Art Pazara mogli bi biti muškarci - poznati riječki glazbenici koji su donirali kostime i odjeću s nastupa.Među njima je čitava ekipa benda Let3 koji se trenutno pripremaju za svoj legendarni nastup na Eurosongu. Art pazaru su donirali svojih 5 kostima s prijašnjih nastupa, koje je dizajnirao poznati svjetski dizajner, Riječanin Juraj Zigman. Marko Tolja je za Art Pazar izdvojio kravatu s kojom je nastupao u Royal Albert Hallu u londonu s Oliverom, a Damir Kedžo hlače sa svog pobjedničkog nastupa na Dori.

Voditeljica projekta: Oduševljeni smo odazivom preko stotinu sudionika

Voditeljica humanitarne akcije, rotarijanka Lara Kapović kaže kako su u klubu oduševljeni odazivom na njihov prvi Art Pazar.

"Art Pazar je jedinstvena prilika da se posjetitelji u Rijeci upoznaju s različitim brendovima diljem Hrvatske, a pritom učiniti dobro djelo. Kako organiziramo prvi put ovakav tip događaja, nismo se ni mogli nadati ovoliko dobrom odazivu. Na Art Pazaru sudjelovat će 60-ak brendova iz različitih djelova Hrvatske koji su odlučili podržati ovu akciju. No, osim njih tu je čitav niz tvrtki i sudionika koji nam je odlučio pomoći organizacijski, bez ikakve naplate."

Donacije se prikupljaju za Inicijativu Čisto podzemlje Osim promocije lokalnih brendova i umjetnika, čitava manifestacija ima i jedan viši, humanitarni cilj. Svi prihodi prikupljeni prodajom predmeta na Art Pazaru namijenjeni su Inicijativi Čisto podzemlje. Volonteri iz Čistog podzemlja od 2015. godine čiste spilje i jame diljem čitave Hrvatske, a humanitarnom akcijom Art Pazar koju organizira Rotary klub Rijeka Novi val skupljaju se novčana sredstava za opremu volontera koji će čistiti jame u riječkom području.

Posjeti Miss7.24sata.hr