„HeadOnEast” - Gdje ste bili za vikend? Na istoku!

Promo
Vidi originalni članak
  • Na više od 10 lokacija u osječkoj baroknoj Tvrđi smjestio se HeadOnEast koji je puno više od festivala
  • To je koncept koji slavi život, okus, zvuk i radost
  • Kroz tri dana programa prošlo je 25.000 ljudi koji su imali prilike vidjeti i osjetiti sve što nudi istok, od bogate gastronomije preko vrhunskih vina i zanatskih piva do posebne energije koja se proizvodi samo na istoku

Preko 100 izlagača, uglavnom vinara, obrtnika i ugostitelja obogatilo je ponudu festivala i pokazalo kako su Slavonija, Baranja i Osijek turističke destinacije koje nude puno više od odmora – one nude lakoću postojanja.

Najbolje ribe su na istoku

Kažu kako jedna čaša vina na dan poboljšava krvnu sliku, a sliku vinske kulture opravdao je spoj slavonskih i podunavskih vina i vinara smješten u Vino.gradu. Posjetitelji su tako na vinogradskoj pozornici mogli uživati u kombinaciji vrhunskih vina, rapa, funka i jazza uz Dementronomes, Vanju i Nešvil Funk i Electric Corn, a atmosferu je dodatno zaljuljao Cubismo. Ljubitelji craft piva uživali su u Beercuzu uz Vojka V, Psihomodo Pop, Letu štuke i Dadu Topića.

Vinil zona spojila je Beercuz i Vino.grad, a posjetitelji su mogli osjetiti miris starih ploča i svu raskoš povijesti glazbe kroz sajam gramofonskih ploča i vinil razgovore. Već kultni simbol za zabavu u Osijeku – In da Sofa bila je mjesto ugodnog druženja u dobro poznatom i omiljenom osječkom lounge-u. Dobra glazba i hrana nisu jedine karakteristike hedonizma. Znanje i mudrost uživanja provjerio je i predvodnik HeadOnKviza – najbolji i najveći lokalni influenser i master kviza Dean Kotiga.

Sva svjetla sjaje prema Tvrđi

Barokne zgrade osječke Tvrđe osvijetlili su deseci umjetnika i udahnuli joj potpuno novu vizuru. Svjetlosne instalacije spojile su povijesnu arhitekturu i modernu umjetnost stvarajući jedinstvene prizore koji ostavljaju bez daha.  Svjetlosne instalacije oduševile su i najmlađe posjetitelje koji su mogli uživati u brojnim radionicama i programima za djecu, mlade i roditelje u Dječjoj stvaraonici, na Art Livadi i u Essekiraonici, dok je Pecs zona ponudila odličan DJ after program.

Kuda idu crne svinje?

I miris dobre hrane širio se Tvrđom. Dva vrhunska chefa pripremala su specijalitete od dvije namirnice koje odražavaju istinsku gastronomsku tradiciju ovog kraja. Crna slavonska svinja i dimljeni šaran bili su u središtu kulinarske prezentacije. Chef Tomica Đukić pripremio je kremasti rižoto od dimljenog šarana, a chef Igor Vlatković okupao je crnu svinju u pikantnom umaku uz palentu sa slaninom i lukom. Zahvaljujući kombinaciji tradicionalnih recepata i modernih interpretacija, uživanje u svakom zalogaju postalo je pravi doživljaj.

Hedonizam i biciklizam

Zadnji dan festivala bio je rezerviran za sport i rekreaciju kako bi se kalorije prethodnih dana istopile uz pedaliranje na svježem zraku. Tako je uz više od 300 sudionika Febire utrke zaokružen hedonistički vikend zabave i odmora uz moto To mi je u prirodi.

Zajednička energija posjetitelja, izlagača, umjetnika i glazbenika na HeadOnEastu je stvorila atmosferu koja će se pamtiti dugo nakon posljednjeg akorda i posljednjeg zalogaja. Svaki osmijeh i svaki trenutak uživanja u gastronomskim specijalitetima, vrhunskim vinima i fantastičnoj glazbi doprinio je tome da HeadOnEast postane festival kojem se svi iznova raduju.

Zato, vidimo se i 2025. godine na istoku.

 

Posjeti Miss7.24sata.hr