Google pametne naočale: dok slušamo strani jezik, one ga prevode

Instagram@glasses_direct
Vidi originalni članak
  • Google je predstavio prototip pametnih naočala koje prevode jezike u stvarnom vremenu
  • Iako još samo prototip, Google Glasses imaju veliki potencijal
  • Izgledaju kao obične naočale, a prijevod stranog jezika osoba koja ih nosi vidi kroz staklo naočala

Google je govorio o daljnjim poboljšanjima u svijetu proširene stvarnosti, što je rezultiralo demonstracijom prototipa Google Glasses. Tvrtka nije izravno spomenula ime iz njima najpoznatijih razloga, ali video je pokazao kako bi to moglo funkcionirati. Glavni aspekt drugih Google pametnih naočala je prijevod i integracija s Google Assistantom što pomaže dešifrirati što osoba pred vama govori iako govori na stranom jeziku, a naravno u akciju je uključen i Google Translate. I godine istraživanja.

Life&style 8 najpopularnijih pitanja koje ljudi postavljaju Googleu. Znaš li odgovore?

Iako su još uvijek samo prototip, Google je sugerirao da naočale mogu raditi prijevod uživo. Dakle, netko sa naočalama će razumjeti što druga osoba govori čitajući tekst koji se prikazuje kroz staklo naočala dok druga osoba govori. Izgledaju kao normalne naočale većih okvira. Možeš pogledati video ispod kako bi vidjela naočale u akciji.

Podsjetimo, Google je 2013. predstavio svoj prvi par pametnih naočala s mogućnošću obavljanja zadataka bez korištenja ruku, ali nije uspio impresionirati publiku. Google Glasses nisu bile na tehnološki prihvatljivom nivou, korisnika nije bilo, a cijena od 1500 dolara je odvratila i entuzijaste. Iako su ovaj put uvedena neka poboljšanja, nismo sasvim sigurni hoće li ovaj proizvod ući u široku upotrebu. Ostaje za vidjeti kako će drugi Googleov pokušaj pametnih naočala (koje su ponovno postale popularna riječ u tehnologiji) uspjeti.

Posjeti Miss7.24sata.hr