Golema tuga u obitelji Gorana Ivaniševića: otišla je njegova voljena sestra

Pixsell/Sanjin Strukic
Vidi originalni članak
  • Srđana Ivanišević, sestra našeg proslavljenog tenisača, preminula je u 53. godini
  • Sestra je Goranu bila velika podrška
  • Tužna vijest o sestrinoj smrti Gorana je zatekla tijekom nastupa na Legends Cupu u Mallorci

U obitelji najboljeg hrvatskog tenisača, Gorana Ivaniševića (48), vlada velika tuga. Njegova voljena sestra Srđana u četvrtak je preminula u 53. godini nakon dugotrajne borbe s teškom bolesti. Srđana je uvijek bila uz njega i bodrila ga, a nije skrivala ljubav i ponos 2001. godine kada je njezin brat osvojio Wimbledon, a ona ga dočekala na splitskoj rivi i rekla: "Ovo je nezaboravan dan". 

Srđana se dugo borila s leukemijom, a kada je Goran saznao koliko mu je teško sestra bolesna, imao je tek 17 godina  pripremao se na put na turnir u Australiji, piše 24sata:

"Prije nego što sam otišao, otac mi je rekao: ‘Vidi, imam loše vijesti, sestra ti je bolesna, moramo se posvetiti njoj, sad si sam’. Tretmani za tu vrstu bolesti, od koje je umiralo mnogo ljudi, bili su jako skupi i te noći nisam spavao. Međutim, otišao sam za Australiju i izgubio u finalu kvalifikacija za Adelaide. Ipak, upao sam u izravni ždrijeb za Australian Open i postao prvi igrač koji je iz kvalifikacija stigao do četvrtfinala". 

Na turniru je osvojio oko 200 tisuća kuna i kad je došao kući, ocu je dao jaknu u kojoj je bio sav taj novac kako bi mogao platiti Srđanino liječenje.
Tužna vijest o sestrinoj smrti Gorana je zatekla tijekom nastupa na Legends Cupu u Mallorci, a kako doznaje Jutarnji list, on se u petak vratio u rodni Split kako bi se oprostio od svoje voljene sestre.

Posjeti Miss7.24sata.hr