Filmovi o ljubavi žene i puno mlađeg muškarca najveći su trend 2024. Netflixov 'Lonley Planet' još je jedan dokaz

Netflix Film Lonley Planet
Vidi originalni članak
  • Netflix često neočekivano izbaci film pun poznatih glumaca, ali s malo pompe
  • Upravo se to dogodilo s filmom 'Lonely Planet', u kojem glavne uloge tumače Liam Hemsworth i Laura Dern
  • Od 'The Idea of You' preko filmova 'Obiteljska stvar' do 'Lonely Planet', ovu su godini obilježili romantični filmovi koji prikazuju vezu žene s mlađim muškarcem. Dobar trend!

Na Netflixu se iznenada, bez velike najave, pojavio film 'Lonely Planet' s impresivnom glumačkom ekipom, zahvaljujući scenaristici i redateljici Susannah Grant, koja je prethodno napisala ili bila koscenaristica omiljenih filmova o ženama kao što su 'Jednom zauvijek', 'Erin Brockovich' i 'Baš kao ona', kao i Netflixove mini serije 'Unbelievable'. Film je sniman na lokaciji u Maroku, a glumačke zvijezde su Laura Dern i Liam Hemsworth, koji su položili test iz kemije s najboljim ocjenama. Grant također dobiva peticu za odabir glumaca i njihovo postavljanje na neodoljivu lokaciju.

Radnja filma 'Lonley Planet' 

Svjetski poznata spisateljica Katherine (Laura Dern) zapela je u kolotečini. Nedavno razdvojena od bivšeg supruga kipara koji je preživio rak i izbačena iz njihovog doma, pati od ozbiljnog slučaja spisateljske blokade dok pokušava napisati sljedeći bestseler. Proputovala je tisuće milja do Marakeša u ekskluzivno međunarodno utočište za pisce kako bi se oporavila od frustracija i usredotočila na rokove koje joj je zadao urednik. Ali, nakon njezina dolaska, putovanje se pokazalo problematičnim. Zrakoplovne tvrtke izgubile su joj prtljagu, saznaje da je tu i njen bivši ljepotan Ugo (Adriano Giannini), a vodovodne cijevi u luksuznoj sobi ne rade. Čini se da neće lako uhvatiti inspiraciju…

 

Međutim, pojavljuje se Owen (Liam Hemsworth, sa svojih 30-ak godina). On misli da si je sredio život, upravlja unosnim poslom i glumi poslušnog dečka hit spisateljice Lily (Diana Silvers), koja je pisanje pod pritiskom stvara stres. Međutim, sudbina šalje Owena i Katherine na izlete obližnjim marokanskim tržnicama. Počinje prijateljstvo ispunjeno koketiranjem dok razgovaraju o temama poput putovanja, karijere i općenito ljudima. Svakodnevni razgovori brzo prerastaju u slatke provokacije i postaje sve jasnije da će se putevi Owena i Katherine susresti u žarkoj ljubavnoj aferi.

Službeni sinopsis filma glasi: „Povučena spisateljica (Laura Dern) stiže u prestižno spisateljsko utočište u Maroku, nadajući se da će udaljeno okruženje otključati njezinu spisateljsku blokadu. Upoznaje mladića (Liam Hemsworth) i ono što počinje kao poznanstvo evoluira u opojnu, ljubavnu vezu koja im je promijenila živote."

Life&style Demi Moore, zvijezda 'Supstance' o starenju: 'Bilo mi je teže sa 40 nego sa 60. Nitko me nije želio'

Dakle, ideja je da se mladić zaljubi u od sebe stariju ženu, a u ovom slučaju Hemsworth ima 34 godine, a Laura Dern 57 godina.

Niz filmova s temom ljubavi između zrele žene i mlađeg muškarca

Najprije je u svibnju Anne Hathaway bila u vezi s 15 godina mlađom pop zvijezdom u filmu 'The Idea of You'. Zatim je u filmu 'Obiteljska stvar' na Netflixu lik Nicole Kidman imala vezu sa 16 godina mlađim Zacom Efronom. A sada je tu i 'Lonley Planet'… Premda svaki od ovih filmova ima drugačiji pogled na trendovsku razliku u godinama, svi poštuju jednu univerzalnu istinu: najzgodnija stvar koju heteroseksualni muškarac može učiniti jest biti iskreno znatiželjan u vezi žene koja sjedi nasuprot njega. A starija žena? Dapače! Ona zapravo želi takvu znatiželju - takav žar - prije nego što uopće baci drugi pogled na zgodnog Hemswortha.

Ovi filmovi i njihove uspješne heroine i osjetljivi ljubavni interesi čine starenje aspirativnim, a ne nečim čega se treba bojati i odgađati botoksom. Upravo to je ono što volimo kod ovih filmova o razlikama u godinama: njihove su junakinje dovoljno uspješne da si mogu priuštiti lagodan život, dovoljno autonomne da ne prihvate ništa manje od onoga što zaslužuju, dovoljno samouvjerene da ne mare za predrasude na koje bi mogle naići i dovoljno mudre da znaju svoje mjesto u svijetu. 

Inače, Nicole Kidman nastavlja s tematikom romanse o generacijskom jazu s filmom 'Babygirl', koji će imati premijeru ovog Božića. A i Anne Hathaway bi to mogla učiniti iznova, u istoj raskošnoj dizajnerskoj garderobi koju nam je Solène prvi put donijela u 'The Idea of You', ako je vjerovati Jennifer Salke, voditeljici Amazon MGM Studios, koja je rekla o vjerojatnosti nastavka: „Definitivno smo u poslu s redateljem Michaelom Showalterom. Koji nije žena, ali je svakako napravio nevjerojatan posao izvlačeći na vidjelo vrlo žensku priču. I preferiramo ga i za neke druge projekte u žanru romantične komedije.”

U stvarnom svijetu normalno je da mlađi muškarci priželjkuju od sebe starije žene, a to se očito (napokon) odrazilo i na Hollywood. Spomenuti filmovi zoran su dokaz tog novog trenda, a još je jedan film ove tematike u izradi. Naime, sama kraljica romantičnih komedija, Renée Zellweger, trebala bi se vratiti u franšizu Bridget Jones, gdje će se razviti slatka romansa (možda putem aplikacije za spojeve) s Leom Woodallom u filmu prikladnog naziva: 'Bridget Jones: Mad About the Boy'. 

Life&style Kakvi seksi Djedovi Mrazovi nam stižu na Netflix, još jedan razlog zašto jedva čekamo Božić!

Posjeti Miss7.24sata.hr