Fantastic Zagreb Film Festival: Na koje je projekcije ulaz besplatan onima sa psom?

Instagram @lela.design
Vidi originalni članak
  • 10. Fantastic Zagreb Film Festival, najveći festival fantastike i žanrovskog filma u regiji traje počinje 30. lipnja
  • Ljubitelje znanstvene fantastike, trilera, fantasy filma, psihološke drame, strave čeka niz intrigantnih i najnovijih naslova, a posebno je šarmantan Fantactic Retro - najstariji film koji će biti prikazan ima 100 godina!
  • Većina projekcija održava se na Ljetnoj pozornici Tuškanac, a tko tamo dođe sa psom - ulaz ima besplatan 

Dugo zaboravljenu Ljetnu pozornicu Tuškanac, nakon četrdeset godina zapuštenosti, otvorio je upravo Fantastic Zagreb Film Festival. U šumi, desetak minuta šetnje od Trga bana Jelačića, pomalo mistične atmosfere idealne za uživanje u fantastičnim filmovima, Ljetna pozornica Tuškanac iz večeri u večer privlači vojsku filmofila na projekcije u predivnom prirodnom okruženju.

S obzirom kako je ova pozornica u prirodi, na otvorenom, pozivaju se gledatelji da na gledanje filmova povedu i svoje pse, jer svatko tko dovede psa dobije ulaz na projekciju besplatno (1 pas – 1 čovjek)!

Ove godine uz Ljetnu pozornicu Tuškanac filmove jubilarnog 10. Fantastic Zagreb FF-a možeš gledati i u Kinu Tuškanac te u Muzeju iluzija (gdje je ulaz za projekcije besplatan).

Life&style Pizza Festival stiže na zagrebački Keglić - pokrenula ga je ekipa koja stoji iza Fuliranja

Program 'Fantastic Zagreb Film Festivala'

Iz dana u dan slijede brojne projekcije na tri spomenute lokacije, a filmovi su podijeljeni u kategorije „Trills & Chills“ (tri ovogodišnja napeta filma), „World Panorama“ (četiri nova filma od kojih ćeš se naježiti), a prave filmofile će oduševiti kategorija „Fantastic Retro“. Naime, u toj kategoriji prikazat će se pravi klasici fantastičnog žanra, od 100 godina starog filma „Nosferatu“ i 95 godina starom filmu „Metroplis“, do „mlađih“ legendarnih naslova poput „Bliski susreti treće vrste“, „Istrebljivač“, „Stvor“, „Oslobađanje“ i „Ratovi zvijezda IV: Nova nada“. U Muzeju iluzija prikazuje se zanimljiv VR program. 

Prva projekcija održat će se 30. lipnja u 21:30 na Ljetnoj pozornici Tuškanac, film „Posljednji klijent iz 2022. godine. Riječ je o vrhunskom trileru iz majstorske danske filmske radionice: Kada poznata i cijenjena psihologinja Susanne toga dana prima svoga posljednjeg pacijenta, očekuje da će to biti terapija poput svake druge. Ali, uskoro otkriva kako će upravo taj susret zauvijek promijeniti njezin život. Mark, pacijent koji će se ustvari ispostaviti kao serijski ubojica, postavlja joj ultimatum: ili će ga izliječiti ili će postati njegovom sljedećom žrtvom...Psihološki triler, napet, nepredvidljiv i mračan, držat će te na rubu sjedala do posljednje scene…. i opet te iznenaditi! 

Posjeti Miss7.24sata.hr