Evo zašto baš bezalkoholno pivo može poboljšati naše raspoloženje

Shutterstock Znanost je dokazala da i bezalkoholno pivo poboljšava raspoloženje
Vidi originalni članak
  • Alkohol nam ne treba da bi nam podigao raspoloženje. Mada, često se tako koristi
  • Jedno istraživanje pokazalo je da pivo bez alkohola poboljšava raspoloženje jer tijelo već i zbog okusa piva oslobađa dopamin, a ta tvar djeluje motivirajuće i pokretački
  • Preostalo je još samo jedno za reći: živjeli!

Sladni, blago slatkasti i vrlo osvježavajući okus bezalkoholnog piva, koje je osobito korisno nakon vježbanja. Ali, jesi li znala da pivo bez alkohola također pozitivno utječe na naše raspoloženje? Istraživanje iz 2013. godine otkrilo je da naš mozak otpušta jednako toliko dopamina kada pijemo bezalkoholno pivo kao i kad konzumirano njegove alkoholne inačice. Samo okus je već dovoljan da se aktivira proizvodnja ove motivirajuće i pokretačke tvari.

5 razloga zašto su žene koje vole piti pivo općenito baš simpatične?

via GIPHY

Zdravo piće

Dok se za konvencionalno pivo kaže da ima puno kalorija, za pivo bez alkohola kaže se da je zdravo za nas. Znanstvenici su otkrili da postoje početne naznake da piće ponekad ima hemostatska svojstva, a time i pozitivno djeluje na kardiovaskularni sustav.

Budući da pivo bez alkohola sadrži polifenole, postoji još jedno istraživanje koje kaže da ono također smanjuje rizik od ateroskleroze - odnosno začepljenih arterija. Polifenoli su aromatični spojevi koji se javljaju kao boje ili arome u biljkama, uključujući hmelj. Tvari zarobljavaju radikale kisika, ubijaju bakterije i stoga su također protuupalne. Ima ih i u kori jabuka i patlidžana, kao i u luku, borovnicama, zelenom čaju, pa čak i crnom vinu.

 

Maja Šuput u svom prvom javnom nastupu nakon poroda za novi broj miss7 magazina otkriva otkud je došla ideja da se sin zove Bloom

Your browser doesn’t support HTML5 video


 

Posjeti Miss7.24sata.hr