Evo što trebaš raditi preko zime da budeš lijepa na ljeto

Thinkstock / Spencer Davies
Ako si mislila da je prerano da se kreneš pripremati za ljeto, moramo ti reći da se varaš. Postoje stvari koje definitivno trebaš početi raditi već sada pa da ljeto čekaš mirna i dotjerana!
Vidi originalni članak

Savršeni ljetni izgled definitivno se ne postiže preko noći. Da, to znamo iz iskustva - niz pokušaja već nam je propao! Ove godine odlučile smo biti pametnije i krenuti na vrijeme. Ove stvari možemo učinit ćemo već sad, a i ti možeš započeti neke nove rutine s nama:

1. Uklanjanje madeža

Imaš neugodan (ili potencijalno opasan?) madež na neželjenom mjestu? Madeži na licu, vratu, rukama i leđima stvarno znaju biti prava smetnja. Zapinju za odjeću i nakit te tada postaju bolni, estetski su neugodni i mogu napraviti ozbiljnu štetu tvom zdravlju. Ova zima pravo je vrijeme da se obračunaš s njim. S obzirom na to da, zbog sunce i velikih vrućina, ljeti nije poželjno uklanjati madeže, sad je pravo vrijeme da si ugovoriš sastanak s dermatologom, odradiš konzultacije i ukloniš madež. Vjeruj nam na riječ, nije toliko bolno i zimi je mnogo, mnogo lakše.

2. Korištenje AHA kiseline

Sigurno si već čula za AHA kiseline, savršene čimbenike koje služe njezi i revitalizaciji suhe i normalne kože te smanjivanju pigmentnih ili reljefnih nepravilnosti lica. One su savršen sastojak za njegu kože, ali su fotoosjetljive na sunce i ljeto definitivno nije pravo vrijeme za isprobavanja tretmana, krema i seruma koje sadrže visokokoncentriranu AHA kiselinu. To se radi u kasnu jesen ili zimu. Dakle, ako imaš neki od spomenutih beauty problema - baci se na istraživanje!

3. Uklanjanje dlačica

Dobro znaš da su dlačice naš najveći neprijatelj svakog ljeta, a glatke noge nedosanjani san. Mentalne pripreme za bolne tretmane traju satima, a rezultati baš nikada nisu zadovoljavajući. Srećom, ove godine na tržištu se pojavio Remington IPL Luxe uređaj. Radi se o modernom uređaju uz pomoć kojeg možeš uklanjati dlačice kod kuće - i trajno! Ovaj uređaj koristi tehnologiju impulzivne pulsne svjetlosti te dlačice tretira u korijenu. U konačnici to rezultira smanjenjem njihovog rasta i glatkom kožom. Čuli smo da su dovoljna tri tretmana i već smo se bacili na isprobavanje ovog uređaja. Nismo mogli čekati, ponuda je stvarno primamljiva. Rezultate ćemo ti javiti uskoro... Također, ovo je izvrsna ideja za božićnio poklon koji se moze kupit po sniženoj cijeni u Elipsu​​​.

4. Potraga za pravom SPF kremom

Iako i zimi trebaš SPF, ljeti je zaštita protiv štetnih sunčevih zračenja još važnija. Upravo zato se u svoju potragu za SPF kremom koja savršeno odgovara tvom tipu kože trebaš krenuti već sada. Najveći izazov u potrazi za dobrim SPF-om je činjenica da mnoge kreme s visokim zaštitnim faktorom zatvaraju pore i izazivaju akne. Tko želi akne usred ljeta? Nitko! Pronađi kreme koje bi mogle odgovarati tvom tipu kože i kreni na testiranje. Sada je mnogo lakše (i mnogo manje opasno!) prestati s korištenjem SPF-a, ali i pokriti potencijalne akne. 

5. Vježbanje

Mislila si da ćeš proći bez ove točke? Nažalost, bez vježbanja ćeš teško postići beach body. Upravo sad je pravo vrijeme da se odvažiš na neke nove, zdravije rutine. Isprobaj popularne online programi, odvaži se na grupni trening ili napravi neki mjesečni fitness izazov. Sada je pravo vrijeme! Osim toga, ovo je definitivno pravi trenutak i za neke anticelulitne tretmane jer nitko nikada nije pobjedio narančinu koru tjedan dana prije plaže. 

Sponzorirani sadržaj: miss MIND za miss7

Posjeti Miss7.24sata.hr