Evo kako su poznati Hrvati proživjeli siloviti potres i što su sve poručili uplašenim i potresenim Zagrepčanima

Instagram/Getty
Vidi originalni članak
  • Strah, stres i briga mogu se osjetiti u gotovo svakom statusu i fotografiji koju su poznati Hrvati objavili na društvenim mrežama
  • Mnogi su se javili da su oni i njihove obitelji dobro, opisali su kroz kakav pakao su prošli i svi su odreda pružili podršku Zagrebu i Zagrepčanima
  • Neki nisu zaboravili napomenuti da i dalje vreba opasnost od koronavirusa i pozvali da budemo pribrani i pažljivi 

Šok, strah, nevjerica, stres...odreda sve nejnegativnije emocije danas su preplavile Zagrepčane. Siloviti potres u vrijeme kad smo svi ionako uzdrmani od svjetske pandemije koronavirusa djeluje kao scenarij nekog groznog horor filma. Ali, nažalost, nije. Najjači udari su prošli, ali strah ostaje. Zbrajaju se štete u gradu, šokantne fotografije opisuju djelić onoga što se jutros događalo. Fotografije ne mogu prikazati one osjećaje i emocije koje su nas uzdrmale, stanje šoka i straha, borbu za vlastiti život.

Brojni poznati Hrvati javili su se na društvenim mrežama u satima nakon potresa. Ovo su njihova iskustva...

Nevena Rendeli Vejzović javila je da su ona i njezina obitelj dobro i poslala riječi podrške svim Zagrepčanima: "Dobro smo. Zgrada više manje. Nije mi do smijeha, ali moja mama jedino što je uzela sa sobom su moja i bratova diploma. Držite se Zagrepčani!"

 

Nina Badrić je u kratkom postu napisala citati iz Biblije: "Jer ja Jahve Bog tvoj, krijepim desnicu tvoju I kažem ti..NE BOJ SE.”

 

Bojana Gregorić Vejzović je preko instagrama javila da je s njom i njezinom obitelji sve ok. I istaknula da mora biti jaka radi svoje djece: "Pozdrav iz centra Zagreba! Živi smo! Nije mi do smijeha, ali smijem se radi djece, biti ću jaka radi djece! Slušamo seizmologle dragi sugrađani i ne dijelimo lažne vijesti! Naša zgrada je u dobrom stanju, izgleda da imamo puno sreće te se vraćamo iz našeg vrta u stan! Hvala ti dragi Bože! Svako dobro Zagrebe moj mili! U mislima sa svima vama sugrađani moji, pogotovo s onima koji su teško prošli" 

 

Nataša Janjić Medančić je napisala da je i njezina obitelj otišla iz stana i pozvala ljude da se ne grupiraju pred zgradama zbog opasnosti od širenja koronavirusa. Također je poslala sliku doma u kaosu uzrokovanog potresom i pozvala "Ostani doma ako imaš gdje."

Marijana Batinić je objavila potresne slike kvarta u kojem živi, fotografije ruševina u gradu koje tjeraju suze na oči.  

Ella Dvornik se zapitala ono što se vjerojatno zapitao svatko od nas koji smo doživjeli ovaj traumatičan događaj: "Jel netko zna što se radi u ovim situacijama. Svi stojimo van i nije nam jasno."

Hrvatski nogometni reprezentativac i igrač Liverpoola, Dejan Lovren, objavio je fotografije razrušenih i oštećenih zgrada u centru Zagreba. Nogometaš duboko suosjeća s građanima hrvatske metropole. 

I Anita Dujić je napisala kako je njezina obitelj proživjela razorni potres. "Dragi moji, HVALA od srca na svim porukama koje ste poslali. Hvala vam sto brinete i mislite na nas. Mi smo dobro, hvala bogu, vratili smo se nazad u stan. Pospremamo sav nered koji je nastao. Nadam se da je najgore proslo. Ima jos podrhtavanja, ali nije jako strasno. Epicentar potresa je bio relativno blizu nas. Mislila sam da ce se zgrada urušiti. Mogu reci da toliki strah, šok i paniku nisam nikad do sad osjetila. Strah za život mog djeteta, Duncanov, kao i za svoj. Inače nisam paničar i rijetko me što može izbaciti iz cipela. Ovo jest. Srećom svi smo dobro i na okupu. Duncan se jucer vratio iz Londona i sad smo svi u strogoj samoizolaciji. Pazili smo da nismo u blizini susjeda iz zgrade, pa smo se udaljili od zgrade i sjedili u autu. Uz ovaj potres, moramo misliti i na beštiju koronu. Treba razmisljati pozitivno. Sve ce ovo proći. Drž'te se ljudi."


Sandra Perković je podijelila fotografije uništenog automobila u centru Zagreba i dramatične situacije ispred bolnice u Petrovoj, brojne roditelj koje su u bijegu od urušavanja sa svojim tek rođenim bebicama izašle na ulicu."

Nives Celsius je opisala svoje traumatično iskustvo: "Mene je iz noćne more bijega iz Malezije od više prirodnih katastrofa, gdje sam se jedva uspjela s djecom ukrcat na avion za Singapur, probudio potres. Moram priznati da sam se u tom trenutku pozdravila sa životom ne znajući više jesam li u Maleziji, u avionu ili svom krevetu... Sat i pol poslije još uvijek se tresem što od hladnoće što od panike. Recite mi da ste i vi vrištali od straha."

 

Indira Levak je objavila šokantnu snimku ruševina iz centra grada uz poruku: "Neka nam je Bog na pomoći". 

 

Franka Batelić je pozvala sve da zajedno prebrode ovaj veliki test solidarnosti, snage i odgovornosti: "Britanac najljepši, Zagreb najdraži. 💔 I odjednom, sve je drugo nebitno. Budite na sigurnom, čuvajte jedni druge. Ovo je veliki test solidarnosti, snage, odgovornosti naše generacije. Prebroditi ćemo i ovo - zajedno." 

 

Inače veseli i elokventni Damir Kedžo ostao je bez teksta od brige i stresa: "Zagreb :( Toliko bi toga htio napisati, ali me briga blokira. U mislima smo svi skupa, ali molim vas nemojte zaboraviti na virus i upute nadležnih. Ma kako to teško bilo držite razmak od 2 metra, čuvajte se."


Edo Maajka je objavio fotografiju iz svog doma na kojoj je televizor s reportažama o potresu, a na zidovima se vide oštećenja od silovite trešnje. I to uz kratku poruku: "Nadam se da ste dobro... "

 

Posjeti Miss7.24sata.hr