Eurofleurs 2013. održava se u Splitu

Thinkstock / Spencer Davies
Od 4. do 8. rujna Split će kroz ljepotu cvijeća Europi i svijetu predstaviti svoju bogatu kulturnu baštinu i prirodne ljepote, a u tome će mu pomoći finalisti Eurofleursa 2103., cvjećari ili bolje reći, umjetnici kreiranja dekoracija od cvijeća iz 12 europskih država.
Vidi originalni članak

Slike koje će tijekom nekoliko dana trajanja ovog iznimnog  natjecanja biti odaslane u svijet, upotpunit će sliku o Hrvatskoj kao novoj članici Europske unije. S tim ciljem je kreirana i svaka od 6 natjecateljskih tema. "Postali smo europska zvijezda" tema je kojom će europski floristi u četvrtak 5. rujna otvoriti natjecanje, a u istom danu će se natjecati i na temu "Gozba za Dioklecijana i Prisku". Naš poznati kipar i jedan od osnivača Umjetničke akademije u Splitu Kažimir Hraste sa svojim timom se uključio u projekt kreirajući postament sa zvijezdom koji čini osnovu za prvu kreaciju, ali i rimski stol za dvoje koji se koristi u drugoj temi ovogodišnjeg Eurofleurs natjecanja.

Izrada vjenčanog buketa i tema "Ljubav Miljenka i Dobrile" kao naših Romea i Julije otvorit će nastavak natjecanja u petak, dok će poslijepodne istog dana na Rivi  natjecatelji ponuditi kreacije na temu "Magična Hrvatska", a osnovu teme čine vode Hrvatske. Ova, kao i dvije posljednje teme koje su predviđene za subotu i završnicu natjecanja koja će se odvijati u Galeriji Meštrović kriju i neka dodatna iznenađenja. Možemo otkriti kako će se cvjetnim kreacijama po 5. temi natjecanja ukrašavati manekenke. Galerija Meštrović, uostalom kao i Riva te podrumi Dioklecijanove palače, odabrani su kao mjesta natjecanja kako bi sliku bogatstva baštine Hrvatske, na najvjerodostojniji način prenijeli svijetu.

Posjeti Miss7.24sata.hr