Egzotični spoj interijera i eksterijera

Belmond Images
Urediti interijer, a zatim i eksterijer je zahtjevan zadatak, a učiniti da oba životna prostora budu u skladu je još teže. Dodamo li tome povijesna obilježja koja unaprijed definiraju izgled, kao i spoj egzotičnog i zapadnjačkog, ponekad se uređenje interijera čini nemogućom misijom, ali ne i za Guvernerovu rezidenciju u Miyanmaru.
Vidi originalni članak

Gouvernor's Residence (Guvernerova rezidencija) je impresivna građevina od tikovine smještena u ambasadorskoj četvrti Yangona u Myanmaru. Izgrađena 1920., bila je dom guvernerima Britanske kraljevske kolonije Burme uključivši sir Reginalda Dormana-Smitha koji je upravljao Burmom tijekom Drugog svjetskog rata, ali i Huberta Rancea koji je bio posljednji guverner.

Danas je dio Belmond grupacije hotela, a mnogi Guvernerovu rezidenciju smatraju najljepšim hotelom u Jugoistočnoj Aziji, prije svega zbog savršene mješavine autentičnog burmanskog stila, ali i kolonijalnih britanskih utjecaja. Okružen zelenilom i velikim vrtom pruža savršeno utočište od užurbanog gradskog života.

Gosti do hotela dolaze natkrivenim mostom koji je okružen jezercima i vrtom te s mosta silaze na kolonijalnu verandu koja se proteže oko cijele rezidencije nudeći izrazito otvoren javni prostor za druženje.

Ponekad će vam se činiti da ste se vratili u prošlost, jer terasu rashlađuju ventilatori, vrt krase crveni suncobrani, a naslonjači od tikovine su kao stvoreni za popodnevno ispijanje čaja.

49 soba nastavlja s temom izrezbarene tikovine i britanskog kolonijalizma, sa savršeno glatkim drvenim podovima i prostranim kupaonicama s izdvojenim kadama i tuševima s kišnim mlazom, dok najskuplji suiti doslovno interpretiraju istočnjačke dekoracije pomoću detalja poput paravana koji su u zapadnjačkom uređenju pomalo zaboravljeni.

Većina soba ima pogled na vrt, jezero u kojem rastu lopoči ili park. Ova oaza mira, okružena zelenilom je pravo mjesto za relaksaciju, duše i tijela, ali i savršena inspiracija za uređenje doma svima onima koji žele da im dom izgleda egzotično i klasično istovremeno.

Više slika pogledajte u galeriji...

Posjeti Miss7.24sata.hr