Dosadila ti je klasična kajgana? Onda isprobaj japansku - vjeruj, nećeš požaliti!
- Kome je dosadila uobičajena kajgana ili jednostavno želi kušati nove arome, svakako neka kuša japansku kajganu
- Često se koristi kao prilog za sushi, ali – naravno- može se samostalno jesti za doručak
- Donosimo ti recept za japansku kajganu – dobar tek!
Ako želiš promjenu za doručak, onda isprobaj „tamagoyaki“ – japansku kajganu. Snažna aroma ovog jela nastaje zahvaljujući rižinom vinu i sojinom umaku, a malo šećera brine se za potrebnu slatkoću. Točnije, kod tamagoyakija se radi o motanoj kajgani koja se obično sprema u četvrtastoj tavi.
Sastojci za dvije osobe:
• 4 jaja
• 1 žličica rižinog vina
• 2 žličice umaka od soje
• prstohvat šećera
• malo temeljca (ili dashi praška) razmućenog u 1 žlici vode
• malo maslaca za prženje
Priprema
Jaja, rižino vino, šećer i malo temeljca pomiješaj u zdjeli bez da nastane pjena. Za namotanu varijantu rastopi malo maslaca na srednjoj vatri u tavi te stavi na to oko trećine smjese s jajima. Kad jaje očvrsne, namotaj ga od ruba tave prema sredini. Potom stavi na prazan prostor u tavi opet malo smjese od jaja, pa kad očvrsne, namotaj je na drugu polovicu tave. To ponavljaj dok ne potrošiš svu smjesu od jaja.
Alternativno možeš jaja spraviti jednako kao i klasičnu kajganu. Savjet: što manje miješaš, bit će prozračnije.
POGLEDAJ TREĆU EPIZODU VIDEO SERIJALA BY MISS7 "MISS7 SE UDAJE": PRSTENJE I CIPELE: