Dosadila ti je klasična kajgana? Onda isprobaj japansku - vjeruj, nećeš požaliti!

Instagram/Getty
Vidi originalni članak
  • Kome je dosadila uobičajena kajgana ili jednostavno želi kušati nove arome, svakako neka kuša japansku kajganu 
  • Često se koristi kao prilog za sushi, ali – naravno- može se samostalno jesti za doručak 
  • Donosimo ti recept za japansku kajganu – dobar tek! 

Ako želiš promjenu za doručak, onda isprobaj „tamagoyaki“ – japansku kajganu. Snažna aroma ovog jela nastaje zahvaljujući rižinom vinu i sojinom umaku, a malo šećera brine se za potrebnu slatkoću. Točnije, kod tamagoyakija se radi o motanoj kajgani koja se obično sprema u četvrtastoj tavi. 

Sastojci za dvije osobe: 

• 4 jaja

• 1 žličica rižinog vina

• 2 žličice umaka od soje 

• prstohvat šećera

• malo temeljca (ili dashi praška) razmućenog u 1 žlici vode

• malo maslaca za prženje 

 

Priprema 

Jaja, rižino vino, šećer i malo temeljca pomiješaj u zdjeli bez da nastane pjena. Za namotanu varijantu rastopi malo maslaca na srednjoj vatri u tavi te stavi na to oko trećine smjese s jajima. Kad jaje očvrsne, namotaj ga od ruba tave prema sredini. Potom stavi na prazan prostor u tavi opet malo smjese od jaja, pa kad očvrsne, namotaj je na drugu polovicu tave. To ponavljaj dok ne potrošiš svu smjesu od jaja. 

Alternativno možeš jaja spraviti jednako kao i klasičnu kajganu. Savjet: što manje miješaš, bit će prozračnije. 

 

POGLEDAJ TREĆU EPIZODU VIDEO SERIJALA BY MISS7 "MISS7 SE UDAJE": PRSTENJE I CIPELE:

Your browser doesn’t support HTML5 video

 

Posjeti Miss7.24sata.hr