Donosimo vam savjete za make up i njegu koji paze na okoliš i životinje

dm.hr
Uz dm i ZeGeVege napravite prve veganske korake
Vidi originalni članak

Festival ZeGeVege održava se na glavnom zagrebačkom Trgu bana Jelačića u petak 3. rujna (8-21 sat) i subotu 4. rujna (8-20 sati) i savršena je prilika da, ako već niste, krenete veganskim stopama uz podršku dm-a! Od prehrane do kozmetike, nikada nije bilo pristupačnije i jednostavnije birati veganske proizvode.

Veganski od glave do pete 

Od marginalnog stila života do trenda: Nisu samo veganske namirnice postale dio prehrambenog plana. I po pitanju make-upa i njege je veganski stil života na uzlaznoj putanji. Predstavljamo veganske alternative dm marke alverde i objašnjavamo zbog čega su ti proizvodi toliko drukčiji.

Prepoznajte veganske proizvode

Najvažnije odmah na početku: Prirodna kozmetika nije automatski veganska. Ona se odriče genetskog inženjeringa, mirisnih tvari, parabena i silikona, ali itekako može sadržavati sastojke koje proizvode životinje ili se proizvode od njih – primjerice mast od vune, lanolin, ili pčelinji vosak. Samo ako proizvodi dodatno nose odgovarajuću oznaku, sigurno su veganski. I kod dm-ove marke alverde svi veganski proizvodi označeni veganskim žigom.                                            

Ostavite održiv utisak

Uz veganske proizvode marke alverde su mogući razni lookovi. alverde Hydro tekući puder s biokrastavcem pruža dragocjenu hidrataciju, štiti kožu od isušivanja te stvara dodatan, nježni sjaj. Za uzbudljive poglede će se pobrinuti alverde Mini Maxi maskara. Njezine precizne mini-čekinje olakšavaju nanošenje i za tren će osigurati vizualno dulje i punije trepavice, u potpunosti bez životinjskih sastojaka. Ako za kraj još želite malo naglasiti usne, onda je alverde Matt ruž za usne s biljnim pigmentima boje dobar izbor. U njemu sadržano ulje suncokreta, jojobe i mimoze nježno će njegovati Vaše usne.

Njega bez životinjskih sastojaka

Zašto stati s licem ako se cijelo tijelo može njegovati veganskim proizvodima? Dok se uobičajeni sapuni i gelovi za tuširanje često proizvode s glicerolom iz životinjskih masti, veganski proizvodi se oslanjaju na biljna ulja, primjerice alverde kruti sapun s biljnim uljem - lavanda i alverde njegujući gel za tuširanje - biomaslina i bioaloe vera. Kod njege kose se keratin, koji je također životinjskog porijekla, smatra čudotvorcem kod oštećene kose. alverde Nutri-Care šampon od biobadema i bioargana i tu se oslanja na biljna ulja. Ako svoje lice želite dodatno razmaziti, najbolje je da se namažete alverde kremom za lice s divljom ružom. Dok se konvencionalne kreme za lice oslanjaju na lanolin, ona se fokusira na njegujuća organske divlje ruže i vrijedni hijaluron.

Naravno, u dm-u i dm online shopu se može otkriti još puno, puno više veganske kozmetike marke alverde NATURKOSMETIK. Pri kupnji jednostavno potražite veganski žig na ambalaži, a ako ujedno želite maksimalno paziti koliki ekološki otisak ostavljate iz sebe možete odabrati čak osam veganskih alverde i dva Sundance Pro Climate proizvoda.

dm sa svojim proizvodima Pro Climate ide veliki korak dalje čineći ih neutralnim za okoliš razmatrajući sljedećih pet različitih aspekata utjecaja na okoliš: emisiju CO₂, eutrofikaciju, zakiseljavanje tla, fotokemijski smog i oštećenje ozonskog omotača.

Na festivalu ZeGeVege imat ćete priliku upoznati dm-ove veganske proizvode alverde, dmBio i Pro Climate. Za sve koji biraju veganske proizvode i koji posjete dm-ove štandove na festivalu, dm je pripremio i posebnu pogodnost uz koju ostvarujete 15x više bodova pri kupnji proizvoda alverde, dmBio i Pro Climate, a uz malo sreće i veganskog znanja, možda osvojite jedan od bogatih poklon-paketa koje je dm pripremio za posjetitelje.

 

Posjeti Miss7.24sata.hr