Domaći brend Mojati ima preslatku novu kolekciju inspiriranu jadranskim otocima

Pr
Vidi originalni članak
  • Koncept brend Mojati i ovog ljeta razveselio nas je novom kolekcijom 
  • Narukvice, majice kratkih rukava, oversized veste, torbe za plažu, privjesci za mobitele i ključeve te mirisne svijeće u fokusu su kolekcije, opet inspirirane jedranskim otocima
  • Dizajnerski tim brenda u ponudu je dodao nove otoke - Pag, Cres, Lošinj, Mljet i Vir te ju proširio čarapama i aromatičnim svijećama koje mirišu baš kao odabrani otok

Ljeti obožavamo tanke narukvice koje ne skidamo s ruke ni kad se kupamo, kao i fora majice. Kreativni trio koji se krije iza hrvatskog brenda Mojati upravo je lansirao kolekciju koja ima i jedno i drugo i mnogo više od ova dva komada. Ira Pećarević i Jelka Margarita Bogdanić mlade su poduzetnice iza domaćeg dizajnerskog koncept brenda Mojati, koji od 2017. uspješno stvara 'memories to go'. 

Iva i Margarita najbolje su prijateljice još od srednje škole, a timu se kasnije pridružio i produkt dizajner Karlo Jelić, a cilj je uhvatiti dobre vibracije iz svih krajeva Hrvatske i utjeloviti ih u Mojati proizvodima.

Nakon što je prošle godine brend predstavio ljetnu kolekciju "Život uzme, Mojati vrati" inspiriranu otocima, za ovogodišnju sezonu  upotpunio ju je inovacijama koje predstavljaju idealan suvenir s jadranske obale, a kolekciju je nazvao "Sve bi seke nosile Mojati".

Tu su ručno rađene končane narukvice, bijeli t-shirti, oversized sweateri, čarape, torbe za plažu, privjesci za mobitele i ključeve i mirisne svijeće, sve s amblemom u obliku tlocrta nekog od odabranih jadranskih otoka. Kolekcija je do sada sadržavala motive Hvara, Brača, Murtera, Korčule, Zlarina, Galešnjaka, Lokruma i Visa, a dizajnerski tim brenda u ponudu je ove godine dodao i druge popularne ljetne destinacije - Pag, Cres, Lošinj, Mljet i Vir. 

Novitet u ponudi u odnosu na lanjsku kolekciju svakako su čarape koje dolaze u tri veličine, a čiji su centralni motiv ručno našiveni, štikani motivi otoka. Tu je i omiljeni ljetni dodatak, privjesci za mobitel čije perlice svijetle u mraku i tako podsjećaju na krijesnice bez kojih su ljetne večeri nezamislive.

Kolekcija nudi i privjeske za ključeve koji mijenjaju boju ovisno o kutu pod kojim se gledaju čime podsjećaju na sjaj i ljeskanje mora. Svaki komad nakita i odjeće crpi inspiraciju iz određenog otoka, govori o njegovoj specifičnosti te je uspomena koja će nas na njega podsjećati i kad ljeto prođe.

A u suradnji s domaćim brendom prirodne kozmetike Melli Aromatica, Mojati je osmislio i mirisne, aromaterapijske svijeće koje će donijeti tipične mirise koji se mogu osjetiti na Hvaru, Visu, Braču, Zlarinu, Lokrumu ili Murteru. Svijeće dolaze u dizajniranoj kutijici što ih čini idealnim poklonom s ovih ljetnih destinacija.

Kolekcija "Sve bi seke nosile Mojati" dostupna je putem web shopa, uz besplatnu dostavu za narudžbe iznad 350 kuna. Više o kolekciji i brendu možeš saznati putem službenog Mojati Instagram i Facebook profila. 

Posjeti Miss7.24sata.hr