Dom s uzorkom stripa

Djeca vole čitati stripove, a odrasli vole detalje za dom koji podsjećaju na to popularno štivo. Ukrasite svoj dom detaljima koji će vas vratiti u vrijeme kada ste pod klupom čitali dogodovštine svojih omiljenih junaka.
Vidi originalni članak

Kada se rodio suvremeni strip, krajem 19. stoljeća, nitko nije mogao pretpostaviti da će svojom popularnošću pokoriti svijet. Od Japana, preko Europe, do SAD-a - stripove čitaju svi. U Japanu je popularnost mangi tolika da postoji žanr za svakoga: one željne romantike, akcije ili pak erotike.

Strip živi i danas te odolijeva zubu vremena. Ako ste na putu prema uređenju soma, oduševit će vas informacija da se danas sve više koriste grafički elementi koji podsjećau na strip. Ovakavi detalji posebno lijepo izgledaju u minimalističkim stanovima, bez obzira jesu li uređeni monokromatski, u crno-bijeloj kombinaciji ili pak pršte od boja.

Crno-bijeli svijet

Minimalistički interijer će ovakvim detaljima dobiti na dinamici i zanimljivosti. Najbolji odabir za uređenje doma u određenom stilu su svakako detalji. Sofa u op-art stilu ili pak veliki crtež na zidu u obliku lika iz vašeg omiljenog stripa činit će okosnicu vašeg doma na dulji period, stoga je mnogo bolje odabrati detalje koje možete zamijeniti čim vam dosade.

Duh grafike u svoj dom možete unijeti pomoću crno-bijelih zavjesa s uzorkom. Odaberite krugove, pruge ili pak neki drugi zanimljiv uzorak. Slično je i s tepihom, ali uvijek odaberite ili tepih s uzorkom ili zavjese, jer se oba elementa u jednoj sobi mogu činiti prenametljivima, posebno ako se radi o manjem prostoru.

Možete koristiti i detalje koji će svaki dom učiniti toplijim i ljepšim. Idealan primjer za to je sat koji možete dizajnirati sami. Njegova ploha je skliska i pomoću odgovarajućeg markera sami crtate svoj strip ili pak napisati sve dnevne obveze. Više vaza istog dizajna u crnoj i bijeloj boji također mogu doprinijeti atmosferi.

Čak ni kuhinja ne mora biti iznimka u vašem domu. Kuhinjske krpe s uzorkom likova iz stripova ili minimalističkim crtežima uljepšat će vašu radnu plohu,a  boce za jogurt i mlijeko s posebnim naljepnicama po kojima možete pisati kredom razvedrit će vas ujutro dok pripremate žitarice. Tanjuri za pizzu sa šaljivim likovima razvedrit će vaš svaki obrok.

Kupaonica je kao stvorena za detalje koji podsjećaju na strip. Zastor na kadi neka bude u op-art uzorku. Tradicionalne košarice za potrepštine zamijenite dekorativnim kutijama sa strip reprodukcijama.

Posjeti Miss7.24sata.hr