Dolazak proljeća u Crnoj kući

Za nevjerojatnu cRNU kUĆU opet se traži karta više! Hrvatski hit mjuzikl koji je u nekoliko prikazivanja izazvao senzacionalno zanimanje publike kakvo nije viđeno godinama, ponovo se prikazuje. Urnebesna komedija koja već dobiva pozive za turnejama u SAD-u i Australiji, igrat će ovog petka 01. ožujka u već dobro poznatom obnovljenom kinu Studentskog centra u Zagrebu s početkom u 19 i 30 sati.
Vidi originalni članak

Usred velike prijetnje od Turske penetracije u 16. stoljeću te na prvi dan ukidanja viznog režima između Kaptola i Griča, dvije rasne Gričanke zaljubljive prirode odlaze u šoping na susjedni Kaptol. Tu počinju svi problemi koji uključuju beskrupuloznog biskupa željnog vlasti, srednjovjekovni pokret otpora, rasplesane franjevce i zvuke step cipelica koji odjekuju mračnim tamnicama. Ovaj originalni spektakl ostavlja bez daha, bilda trbušnjake smijehom, i priča nikad prije ispričanu priču koja slama srca i nasmijava do suza. Crna kuća – jer povijest nije onakva o kakvoj su vas tjerali da čitate u knjigama.

Crna kuća originalno je djelo autora Ladislava Prežigala i Darka Hajseka, oživljeno pod redateljskom palicom svjetski poznatog koreografa i redatelja Igora Barberića. Dramaturg mjuzikla je Igor Weidlich, a pojačanje je stiglo i s Broadwaya – glazbeni ravnatelj Seth Weinstein polirao je glasove i vokalne aranžmane. Za spektakl je zaslužna nezavisna B Glad produkcija, koja je prodrmala regiju uspješnicom Footloose. U glavnim ulogama zasjat će već uigrana glumačka postava, glumice Dunja Fajdić i Marija Kolb te glazbenica Antonija Barišić. Glavnog pozitivca utjelovljava Hrvoje Foretić, a negativca briljantni Damir Kedžo. 

Ulaznice za predstavu 01. ožujka 2013.  od 19.30 sati mogu se kupiti po cijeni od 80, 100 i 120 kn u sustavu ulaznice.hr ili na blagajni Studentskog centra (pon – pet od 15 – 19 h, vikendom od 12 – 16 h), a preporučuje se što ranija kupnja ulaznica zbog izrazito velikog interesa za mjuzikl.

Posjeti Miss7.24sata.hr