dm testira: Isprobali smo prirodne kreme za ruke, evo koje se stvarno isplati kupiti

dm.hr
Vidi originalni članak

U našem uredu je ovih dana najtraženiji proizvod. Nanosimo je ujutro, odmah nakon dolaska, na pauzi za ručak, u kratkim trenucima opuštanja tijekom radnog vremena.

Riječ je, naravno, o kremi za ruke.

Hladnoća razotkriva sve probleme naših ruku – suhoća je izraženija nego ljeti, ekcemi i dermatitis su u najgoroj fazi, a situaciji ne pomažu niti jaki dezinficijensi kojima se štitimo od virusa. Ruke nas svrbe, hrapave su, a mogu nastati i pukotine. Zimske kreme za ruke trebale bi biti bogate, snažne, hranjive, s provjereno dobrim sastojcima. Na najbolji mogući način smo iskoristili posebnu pogodnost u dm-u tijekom studenog, 15x više bodova na dm active beauty kartici pri kupnji proizvoda prirodne kozmetike, i isprobali pet krema za ruke s najmoćnijim sastojcima iz prirode. Neka vas naši dojmovi i iskustva inspiriraju za sljedeću kupnju u dm prodavaonicama ili dm online shopu!

Marta (25): 'Deset minuta nakon nanošenja ove kreme nestale su ranice na mojim rukama!'

alverde NATURKOSMETIK krema za ruke – ruža, 75 ml

Kupnja kreme za ruke meni je jednaka noćnoj mori. Već godinama. Moje nadlanice, posebno oko zglobova prstiju, na dodir podsjećaju na brusni papir. Ponekad su toliko suhe da se naprave i ranice, a svi silni dezinficijensi ne pomažu baš u oporavku. Dakako, mažem ih. Odnosno, pokušavam jer mnogo krema mi ne odgovara ili sastavom ili teksturom ili mirisom. A ponekad jednostavno ne pružaju nikakav efekt. Najgore mi je kada me ruke počnu još više peći nakon što ih namažem ili jako pocrvene.

Zato sam bila presretna kada sam pronašla alverde NATURKOSMETIK Bio-Rose kremu za ruke. Samo deset minuta nakon što sam namazala ruke, problematično područje na nadlanicama je nestalo. Ima gustu teksturu pa je ne treba puno staviti i pruža intenzivnu hidrataciju. Sadrži fina esencijalna ulja ruže pa k tome i sjajno miriše, što je uvijek veliki plus. Upija se brzo, u minuti, a kožu ruku ostavlja mekom do sljedećeg pranja.

Ana (35): 'Samo najbolji prirodni sastojci savršeno se slažu s mojim životnim stilom'

Olival krema za ruke i nokte s lavandom, 75 ml

Veliki dio svog slobodnog vremena provodim u prirodi, najčešće planinareći. Sunce, kiša, snijeg, vjetar, magla… nema te vremenska prognoze koja bi me spriječila da se popnem na neki od vrhova Hrvatske. Nažalost, pripadam onoj kategoriji nesretnica koje imaju problema s vrlo bolnim zanokticama i ispucanoj koži na rukama, a tome zasigurno ne ide u prilog izlaganje sljemenskoj kiši ili kalničkom sjevercu. Često u tom slučaju nisu pomogle niti rukavice.

Međutim, zahvaljujući čudu u obliku Olival hidratantne kreme za ruke i nokte s lavandom, moja koža je nahranjena, hidratizirana i mekana. I ostaje takva prilično dugo. Tanak sloj kreme razmazuje se nježno i bez poteškoća te se vrlo brzo upija u kožu. Magičan miris dalmatinske lavande istovremeno je izražajan, blag, opuštajući i umirujući. Krema ostavlja dojam prirodnosti i lakoće na rukama te svakodnevne zaštite. S obzirom na prirodne sastojke koje sadržava, čini savršen sklad s mojim životnim stilom. Pa čak i onda kad zaboravim staviti rukavice na velebitskoj buri!

Danijela (32): 'Krema koja se proizvodi u Puli ima samo najbolje prirodne sastojke, a spas je za jako suhu kožu'

NASHE Wild Jasmine krema za ruke, 70 g

Na prvu me privuklo pakiranje ove kreme, uopće ne izgleda poput ostalih koje sam prije koristila. A onda me dočekalo ugodno iznenađenje po otvaranju - krema je gusta, gotovo da ima teksturu maslaca, jako je mirisna, ali prirodno mirisna. Miriše svježe, nenapadno, a pogled na stražnju stranu metalne kutijice otkriva kako su glavni sastojci zeleni čaj, jasmin, gardenija i vanilija te čak 25 posto shea maslaca. Uz to, sadrži kokosovo i bademovo ulje.

Za brend NASHE sam čula, ali dosad nisam isprobala niti jedan proizvod. Radi se o hrvatskoj tvrtki iz Pule koja koristi samo najkvalitetnije sastojke iz prirode i pretvara ih u preparate koji kožu pružaju baš ono što joj je potrebno.

S obzirom na to koliko je gusta, krema se iznenađujuće brzo upija i ruke ne ostaju ljepljive. Tijekom zime me muči dermatitis, a ova krema mi je pomogla i s tim – suhi dijelovi kože bili su nahranjeni i meki. Čak i nakon pranja, ruke ostaju mirisne i svilenkaste, a kremu je dovoljno nanijeti svakih tri do četiri sata u maloj količini. Bez ovog magičnog preparata više ne idem u ured!

Luka (28): ‘Nisam želio ispasti mekušac, ali kasnije sam ispaštao. Ova prirodna krema mi je spasila ruke’

natürlich by evita krema za ruke – borovnica, 150 ml

Tijekom ljeta krenuo sam s adaptacijom stana. Spletom okolnosti, imam podosta prijatelja majstora tako da sam veliki dio posla obavio s njima, iako osobno nemam previše iskustva u građevini te drugim povezanim zanimanjima. Kao pravi majstori, u pravilu nisu nosili rukavice tijekom rada, pa nisam ni ja kako ne bih ispao "mekušac". Moje dokazivanje muškosti odrazilo se na nevine ruke koje su svaku večer vapile za hidratacijom nakon sati i sati provedenih u gletu, fug masi i fleksibilnom ljepilu.

Ne želeći da mi koža otpadne s dlanova, prvi puta u životu koristio sam kremu za ruke, natürlich by evita blackberry, i nisam ni najmanje promašio. Brzo se upija i lijepo miriše, no, najvažnije, ruke su mi zdrave i meke. Tako da, radovi mi se bliže kraju, a ruke su mi i dalje jednako očuvane kao i prije prvog zabijenog čavla.

Katarina (35): 'Čudotvoran sastojak već godinama koristim za njegu licu, a sada ću i za ruke'

Viktoria Immortelle krema za ruke od smilja i makadamije, 30 ml

Kod kreme za ruke najbitnije mi je da je lagana i brzo upijajuća. S obzirom na to da radim uredski posao i većinu dana sam za računalom, važno mi je da nije ljepljiva i da nakon što je nanesem mogu odmah primiti miš, bez čekanja da se krema upije. Viktoria Immortelle krema za ruke ne samo da je nahranila moju izrazito suhu kožu već je omekšala i zanoktice te ostavila dobro prepoznatljiv miris smilja. Blag i ugodan. Koža ruku mi je vidno nahranjena, elastična i podatna.

Kozmetika od smilja u mojoj je rutini prisutna već godinama. Najčešće sam je koristila za njegu lica, a evo od nedavno je smilje prešlo i na moje ruke. I vjerujem da ću cijelu zimu ostati vjerna ovoj ljekovitoj bočici. Pakiranje je i više nego praktično i zaista stane i u najmanju torbicu. Što nam više treba?

 

Posjeti Miss7.24sata.hr